23948sdkhjf

Lema på vej mod turnaround

Med en ny direktør bag roret har den østjyske maskinfabrik atter fået fuld fart på.
Jakob Stautz tiltrådte som ny administrerende direktør ved årsskiftet. Hans opgave var i første omgang at få vendt et underskud fra 2010/2011 til overskud. Nu har han siddet bag roret hos Lema i tre måneder, og fremtiden tegner allerede lysere.

- Vi kom ud af 2010/2011 med et underskud på 0,6 mio. kr. Vores målsætning for 2011/2012 er at få vendt underskuddet til et lille plus, og indtil videre er vi en smule foran vores budget, siger Jakob Stautz.

Fokus på kvalitet og kundeopfølgning
Han kom til Lema fra en stilling som director hos LM Wind Power, og det er en række værktøjer herfra, han nu vil overføre til Lystrup-virksomheden.

- Jeg kom via mit netværk i kontakt med vores bestyrelsesformand, som ledte efter en profil, der havde erfaring med kvalitet og opfølgning på kunder, og det er de kvaliteter, jeg nu forsøger at få indarbejdet hos Lema, forklarer Jakob Stautz, og fortsætter:

- Vi fokuserer på at betjene vore kunder bedst muligt. Derfor er vi fokuserede på at finde frem til, hvilken type kunder vi kan betjene bedst. Det giver den bedste løsning for både vore kunder og for os. Den tætte dialog med kunderne er kendetegnende for os, og vi gør rigtig meget for at følge op på vores forespørgsler samt på at undersøge, om vores kunder er tilfredse med det, vi har leveret. Kan noget gøres bedre, laver vi de nødvendige tilpasninger i tæt dialog med kunden. Samtidig sikrer vi, at der er værdi i hele kæden – det vi lover er også det, vi rent faktisk kan. Og det tror jeg er en af de forskelle, jeg har været med til at bringe ind i virksomheden.

Mærker større tiltro fra kunderne
Den nye direktør understreger, at Lema stadig er i begyndelsen af en længerevarende udviklingsproces, som vil bringe Lema på næste niveau. Han glæder sig over, at starten på denne proces har været rigtig opløftende.

- Vi får rigtig positive tilbagemeldinger fra vores kunder, om at de fornemmer, at der er kommet ny energi til virksomheden. Senest har en af vores vigtige kunder meddelt, at vi nu skal være deres primære leverandør i Danmark, efter en periode hvor de satsede på flere heste, fortæller Jakob Stautz.

- Og generelt har vi rigtig mange positive forespørgsler på større ordrer, som vi også har tiltro til vil komme i hus i den kommende tid, tilføjer han.

I gang med lean-proces
Også internt i virksomheden er der blevet taget fat med en mængde forandringer. Det er først og fremmest sket med indførelsen af et lean-projekt, der skal være med til at optimere driften.

- Ole Skov, som er produktionschef og medejer, har erfaring med lean fra blandt andet Danfoss, og jeg har selv gennemført lean-processer hos LM Wind Power. Nogle af de elementer er vi ved at indføre her på Lema, beretter Jakob Stautz.

- Vi er først lige startet, men har allerede set et kæmpe udbytte af vores arbejde, og medarbejderne er gået ind til det med positiv ånd. Vi kan mærke vigtigheden af, at skabe resultaterne gennem medarbejderne, frem for at der bliver trukket en masse ned over hovederne på dem. Med alle disse tiltag kan vi med stor positivitet gå fremtiden i møde, slutter han.
Læs mere om: Lema
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062