23948sdkhjf

Carstens & Larsen tilbage i nye klæder

Den østjyske underleverandør er godt i gang igen efter sidste års konkurs. Nu drejer det sig om at skabe en ny og slagkraftig virksomhed med det bedste fra den gamle.
Konkurser er aldrig behagelige, men ofte er det muligt at fortsætte aktiviteterne i nyt regi. Det har også været tilfældet hos Randers-virksomheden Carstens & Larsen, hvor nye investorer har sørget for, at virksomheden i dag lever i bedste velgående under navnet C & L Turned Parts.

- Carstens & Larsen var en god, solid og sund virksomhed, men så rendte vi ind i finanskrisen i 2008. Det betød, at vi tabte hele vores egenkapital på kun tre år. I 2011 mærkede vi imidlertid et opsving. Det gik stærkt, men efter sommerferien faldt ordremængden, og så måtte vi kaste håndklædet i ringen. Vi gik ganske enkelt ned på manglende likviditet, fortæller administrerende direktør Erik Larsen, og fortsætter:

- Vi gik konkurs 2. november og var allerede i gang igen 14. november. Og gennem hele perioden holdt vi en minimums-produktion kørende, for at vores kunder ikke skulle mangle komponenter.

Fik ny kapital
Det var den lokale erhvervsmand Søren Mark Andersen, der skød ny kapital i selskabet som hovedaktionær, og samtidig blev Erik Larsen og fabrikschef Claus Pedersen minoritetsaktionærer.

- Det betyder, at vi i dag har solid kapital bag os og gode finansielle aftaler. Vores hovedaktionær tager sig af det finansielle, mens Claus og jeg sørger for det driftsmæssige, forklarer Erik Larsen.

- Og rent driftsmæssigt er der ikke de store ændringer i forhold til de ting, vi arbejder med - det er stadig automatdrejning, supplerer han.

Fokus på bundlinjen
Ændringer har det til gengæld været nødvendigt at foretage andre steder i virksomheden. C & L Turned Parts har i dag 20 ansatte, og dermed ligger man et stykke under de 33, der var før konkursen.

- Vi har startet virksomheden op i en slankere udgave med de 20 medarbejdere - og de medarbejdere har hænderne fulde. Vi har fundet en god gejst frem i medarbejderne. De interesserer sig for virksomheden, og hvordan det går med kunderne og ordrerne, lyder det fra Erik Larsen.

- Vi er kommet godt i gang, og hvis ordretilgangen fortsætter på det her niveau, skal vi snart ansætte igen. Men vi er meget opmærksomme på bundlinjen og tager ikke omkostninger ind, vi ikke har råd til, fortsætter Erik Larsen, og understreger at man har lært af fortidens fejltagelser.

Stor kapacitet
Både maskiner og bygninger fra Carstens & Larsen fulgte med over i det nye selskab, så rent kapacitetsmæssigt står C & L Turned Parts godt rustet.

- Vi har en stor og moderne maskinpark, og medarbejderne har mange års erfaring. I takt med at vi får flere ordrer, har vi stadig masser af ledig kapacitet på maskinerne til at øge produktionen, siger Erik Larsen.

- Så derfor vil vi ikke investere i nye maskiner på den korte bane, men vi vil hele tiden sørge for at være up to date rent teknologisk, fortsætter han.

ISO-certificeringer på vej
En af de processer der er fulgt med fra Carstens & Larsen til det nye selskab er et højt fokus på kvalitetsstyring.

- Vi ser en tendens til, at produktionsforberedelse og dokumentation fylder mere og mere, og det skal vi som underleverandør selvfølgelig imødekomme, siger Erik Larsen, og uddyber.

- I det gamle Carstens & Larsen var vi certificeret efter ISO 9001 og ISO 14001, og det bliver vi også snart i det nye selskab, hvor vi også kan levere efter TS 16949. Vi er færdigcertificeret den 1. marts, hvor vi bliver auditeret, men i realiteten har vi arbejdet efter standarderne hele tiden, så det er en formalitet for os at blive certificeret.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.144