23948sdkhjf

Genvindings-branche frygter ny afgift

En ny afgift på farligt affald kommer til at koste danske genvindings-firmaer millioner på bundlinjen.
De to danske genvindings-virksomheder H.J. Hansen og Stena Recycling ser meget kritisk på en ny afgift på farligt affald. Hos H.J. Hansen alene viser beregninger, baseret på de mængder affald virksomheden deponerede i 2010, at der skal kalkuleres med en ekstraudgift på 40 mio. kr.

- Hvis den afgift kommer til at ramme os så hårdt, som vi frygter, så er der ikke noget, der siger, at vi skal blive i Odense. Afgiften er meget alvorlig, og den kan godt få os til at overveje at flytte en stor del af produktionen ud af landet, siger administrerende direktør Jens Hempel-Hansen, og henviser til at de 40 mio. kr. langt overstiger virksomhedens overskud.

Kan ikke øge priserne
Hos Stena Recycling slår administrerende direktør Lars Petersen også fast, at afgiften vil koste virksomheden et tocifret millionbeløb, som ikke bare kan lægges oven på priserne, idet kunderne så vil søge mod udenlandske producenter, der ikke er belagt af samme afgifter.

I stedet vil virksomheden blive tvunget til at investere i dyr teknologi, der kan sikre, at mindre affald skal deponeres i fremtiden.

- Det er ikke nemt at lave businesscase på det her. Alt andet lige så kommer det til at koste os på bundlinjen. Og det er det, vi på jysk kalder træls, siger Lars Petersen til Børsen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.081