23948sdkhjf

Vestas rykker ind på Lindø

Vindmølleproducenten skal producere naceller til sin kommende 7 MW-mølle i den fynske industripark.
Der bliver ”kun” tale om naceller til prototyper og test-møller af V164-7.0 MW. Derfor har Vestas fra 1. januar lejet 15.000 kvadratmeter produktionsbygninger og kontorer på det tidligere værft.

Det er dog stadig planen, at den egentlige produktion af V164-vindmøllerne skal finde sted i Port of Sheerness i Storbritannien, hvor Vestas tidligere på året har lagt billet ind på et stykke land til en kommende fabrik.

Vestas-fabrikker var for små
Ifølge Vestas’ topchef Ditlev Engel er der flere grunde til, at valget er faldet på netop Lindø. Først og fremmest vil Vestas støtte Danmarks position som førende nation inden for udvikling og test af vindmøller.

Endvidere er der ikke nogen af de eksisterende Vestas-fabrikker, der er egnede til produktionen, og derudover lægger vindmølleproducenten vægt på, at man på Lindø har adgang til både transportmateriel og store kraner, men også at der i tilknytning til Lindø er havnefaciliteter til udskibning af nacellerne.

De dansk producerede naceller vil efterfølgende blive grundigt testet i Århus, og siden hen vil nogle af de første møller blive rejst og testet i Frederikshavn og Østerild.

- Denne aftale med Lindø giver os nogle muligheder i forhold til geografisk placering, materiel og faciliteter, som vi ikke har været i stand til at finde på nogen af vores eksisterende eller tidligere Vestas-faciliteter i Danmark. V164-7.0 MW-nacellen kommer til at måle 12x24x7,5 meter og veje 400 tons, så det siger sig selv, at vi leder efter noget meget større, end vi har lavet tidligere. På Lindø er de vant til materialer i denne størrelsesorden, så det var et logisk valg at placere vores prototype- og test-serie-montage der, siger Søren Husted, president for Vestas Nacelles.
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156