23948sdkhjf

Fremgang hos Hydra-Grene efter første halvår

Omsætning og indtjening forbedret hos Hydra-Grene i løbet af året første seks måneder.
Hydra-Grene er en specialiseret handels- og ingeniørvirk-somhed med kerneområderne handel, produktion og knowhow inden for hydrauliske komponenter og systemer til industrien.

Den økonomiske udvikling
Hydra-Grene realiserede i 1. halvår 2011 en nettoomsæt-ning på 214 mio. kr. mod 186 mio. kr. i samme periode i 2010. Fremgangen kan henføres til en øget efterspørgsel fra eftermarkedet og fra OEM kunderne i industrien gene-relt, mens afsætningen til vindmølleindustrien har været på niveau med året før.

Resultatet af primær drift (EBIT) blev i 1. halvår 2011 på 30 mio. kr. mod 24 mio. kr. i 1. halvår 2010. Det forbedrede resultat er en umiddelbar konsekvens af omsætningsfrem-gangen.

Den samlede binding i arbejdskapitalen er øget fra 151 mio. kr. ved udgangen af 1. halvår 2010 til 189 mio. kr. ved udgangen af 1. halvår 2011. Stigningen sker som følge af den øgede aktivitet og en vis lageropbygning især til kun-der i vindmølleindustrien.

Den netto rentebærende gæld er øget fra 39 mio. kr. ved udgangen af 1. halvår 2010 til 128 mio. kr. ved udgangen af 1. halvår 2011. Ved vurdering af den rentebærende gæld skal det bemærkes, at Hydra-Grene i 1. kvartal 2011 har udbetalt 100 mio. kr. i udbytte til moderselskabet Schouw & Co.

Forretningsudvikling
Salget til industrien generelt og til eftermarkedet, hvor salget primært sker til det danske marked, udvikler sig positivt, og den øgede efterspørgsel har resulteret i øget bemanding i produktionen i Danmark.

Salget til vindmølleindustrien har i 1. halvår 2011 været mindre end oprindeligt forventet. Hydra-Grene har imid-lertid fortsat mange udviklingsprojekter til vindmølleindu-strien under bearbejdning, hvilket understøtter forventningen om en fortsat positiv udvikling på området.

Salget af produkter til vindmølleindustrien i Kina er endnu ikke øget til det forventede niveau, men de nødvendige faciliteter og forsyningskæder er etableret, ligesom Hydra-Grenes lokale produktion i Kina er under indkøring og udvikler sig efter planen.

I Indien har Hydra-Grene netop ibrugtaget de nye facilite-ter, hvor der opbygges lagre, som skal forsyne virksomhe-dens kunder i området. Det forventes, at der på længere sigt bliver etableret lokal produktion i Indien på samme måde, som det i øjeblikket sker i Kina.

Forventninger til fremtiden
Hydra-Grene forventer fortsat en øget afsætning til vind-mølleindustrien i 2. halvår 2011, hvoraf en væsentlig andel forventes leveret uden for Danmark.

Årets samlede omsætning til vindmølleindustrien kan blive lidt mindre end oprindeligt forventet, hvilket imidlertid forventes kompenseret af den positive udvikling i efterspørgslen fra den øvrige industri og fra eftermarkedet.

Under de forudsætninger forventes Hydra-Grene uændret at realisere en omsætning i 2011 i størrelsesordenen 450 mio. kr. Den ændrede sammensætning af kunder og pro-dukter øger forventningen til årets EBIT til intervallet 55-65 mio. kr. mod tidligere forventet 50-60 mio. kr.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095