23948sdkhjf

Værktøjsmaskiner 2011 skudt i gang

Dansk fremstillingsindustri er afgørende for vækst og velstand. Ikke bare i dag, men også fremover, understregede Karsten Dybvad, DI, tirsdag i Odense.
DI’s administrerende direktør Karsten Dybvad understregede på fagmessen Værktøjsmaskiner 2011 i Odense, at fremstillingsindustrien er afgørende for dansk velstand. Ikke kun nu, men også i fremtiden.

- Stik i mod hvad mange tror, er fremstillingsindustrien generelt god til at tage stadig mere avancerede teknologier og øget automatisering til sig, siger Karsten Dybvad og peger på, at fremstillingsindustrien ofte – fejlagtigt – portrætteres som et solnedgangserhverv.

- Det er dog langt fra tilfældet, siger Karsten Dybvad og fremhæver, at Værktøjsmaskiner 2011 er det rigtige initiativ, med det rigtige indhold, på det rigtige tidspunkt.

Fremstillingsindustrien skal styrkes
Han forklarer videre, at produktion også er forudsætningen for innovation, fordi sidstnævnte er afhængig af, at der er produktion i umiddelbar nærhed.

- Det er alt andet lige nemmere, hvis ingeniøren kan nøjes med at gå over gården for at få produceret og testet sine idéer, end at han skal tage flyet til Kina eller i det hele taget bare til et andet land, siger Karsten Dybvad.

Han peger videre på, at Vækstforum netop har understreget, at fremstillingsindustrien skal styrkes og fremover udgøre en større andel af den danske økonomi og beskæftigelse.

Fagmessen Værktøjsmaskiner 2011, der løber fra tirsdag og fire dage frem i Odense Congress Center, er den første af sin art i fem år. Og har samlet godt 100 udstillere med værktøjsmaskiner og værktøjer.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094