23948sdkhjf

Se morgendagens produktion i Odense

I dag lyder startskuddet til Værktøjsmaskner 2011. Dermed er der lagt op til fire dage med masser af maskiner.
For tre år siden enedes branchens førende værktøjsmaskinforhandlere, der er samlet i Dansk Værktøjsmaskinforhandler Forening, DVF, om at samle metalbranchens udbydere om en målrettet branchemesse.

- Vi ser med stolthed frem mod Værktøjsmaskiner 2011-arrangementet. Ikke mindst fordi det er lykkedes at skabe en samlende messe, hvor vi kan præsentere de besøgende for fyldte haller, men også fordi vi virkelig har noget at byde de besøgende på. Jeg kan nu roligt love den danske metalindustri en absolut top-oplevelse i Odense, siger DVF-formand, Kim Nielsen, der er direktør for Yamazaki Mazak Danmark.

CNC-maskiner i centrum
Ud over kollegerne i DVF har messens initiativtagere efterfølgende også indgået en samarbejdsaftale med Brancheforeningen Værktøj & Værktøjsmaskiner, VOV, hvor især en række af branchens førende leverandører af skærende værktøj er samlet:

- Messen markerer et skift væk fra de stadig bredere messer, og er i stedet en samlende begivenhed med CNC-værktøjsmaskinerne som det naturlige omdrejningspunkt, og processerne omkring maskinen, såsom skærende og holdende værktøj, brancherelevante automatiseringsløsninger, metrologi, Cad-/Cam-løsninger og CNC-styringsteknologi med videre, konstaterer Kim Nielsen.

Dermed, fremhæver han, er missionen lykkedes, og med en stadig stigende interesse fra værktøjs- og udstyrsleverandørerne, som helt frem til ugerne op til messen har meldt sig i stigende antal, samler Værktøjsmaskiner 2011 to fyldte haller i messecentret, hvor man på kryds og tværs af leverandører vil se eksempler på morgendagens produktion.

Fuld fem-akset fræsning
Der har ikke været en større værktøjsmaskinudstilling i Danmark i snart fem år. Værktøjsmaskiner 2011 bliver således første messe, hvor CNC-maskiner inden for eksempelvis fuld, fem-akset fræsning såvel som eksempelvis fiberlaserskæremaskiner præsenteres bredt.

På værktøjssiden er det over de fem år også gået markant fremad. Løsningerne kan anvendes stadig mere produktivt og udvikles i stigende grad til kompletværktøj uden værktøjsskift eller med meget få værktøjsskift, så den effektive maskintid maksimeres.

På kølesiden er der også en markant udvikling undervejs. Såkaldt højtrykskøling, hvor der opereres med mere end 70 bars tryk er kommet til, og såvel olieleverandørerne som værktøjsfirmaerne er netop nu klar med en række opsigtsvækkende resultater.

Maskiner for en milliard kroner
Det er kendetegnende for udstillerne, at der er strøm på maskinerne. Både på maskinforhandlernes stande såvel som på en række af de virksomheder, som demonstrerer værktøj og øvrigt udstyr, hvor man flere steder har lånt en maskine, som bruges til løbende produktdemonstrationer.

- På standene vil der blive demonstreret eksempler på de seneste – samt i nogen grad kommende – softwareløsninger på Cad- og Cam-siden såvel som de absolut seneste værktøjsløsninger løbende de fire dage igennem. Nogle steder vil det ske som egentlige tids-fastsatte produktindlæg, mens man på de større maskinstande i højere grad vil vise de besøgende rundt til de forskellige maskintyper, alt efter hvad der interesserer kunden, fortæller Kim Nielsen.

Værktøjsmaskiner 2011 byder også et helt nyt messekoncept, hvor interesserede på forhånd kan booke sig ind på en guidet teknologitour, der fører små grupper hen til de mest interessante stande, hvis man prioriterer et specialområde. Her kan man tilmelde sig på via messens hjemmeside; www.vtm2011.dk .
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094