23948sdkhjf

De har knækket koden på ingeniørmanglen

Der er blandt andet fokus på balancen mellem arbejds- og familieliv.

Der er kamp om ingeniørernes gunst, og som virksomhed handler det om at gøre sig særligt attraktiv. I

følge Engineer the Future, der er en teknologisk alliance mellem ingeniører og teknologieksperter, kommer der til at mangle 13.500 ingeniører i 2025, hvilket skrærper konkurrencen internt mellem virksomhederne.

55 nye ansatte
Hos Process Engineering A/S har de i løbet af tre år hyret 55 nye ingeniører, og lige nu tæller medarbejderstaben 80 til 100 medarbejdere. Virksomheden firdoblede i 2016 bundlinjen til over syv millioner kroner, og ledelsen forudser, at væksten vil stige de kommende år.

– Det er ikke kun lønnen, ingeniørerne kigger på, det handler i højere grad om mulighederne for et bredt udbud af arbejdsopgaver og faglige udfordringer. Derudover skal der være plads til familielivet. For os handler det derfor om fællesskab og tillid. Den DNA, som ejerne har indført i firmaet, smitter af på os andre. Vores direktør, Poul (Bernstorff Jakobsen red.) er utrolig rummelig, og hans filosofi er: Hvis det går godt på hjemmefronten, går det som regel også godt på arbejde, og den anden vej rundt. Hvis man har brug for at tage fri, er der selvfølgelig mulighed for det, forklarer HR-ansvarlig Dorthe Mohr Carstensen.

Fællesskab på tværs af landet
Process Engineering A/S arbejder primært med at rådgive fødevare og kemiske virksomheder inden for procesindustrien ved store anlægsprojekter. Det begyndte med to medarbejdere tilbage i 1999.

I dag er virksomheden til stede på fem forskellige adresser rundt i hele landet.

Maskin- og svejseingeniør Jan Mahler blev ansat i aalborgafdelingen i december 2015. Han valgte Process Engineering A/S på grund af spændende arbejdsopgaver. I dag sætter han stor pris på arbejdsmiljøet.

 Hvis man har udfordringer, har man et stort netværk, man kan benytte sig af. Vi har en utrolig stor faglighed tilgængelig, fordi folk kommer med vidt forskellige baggrunde og er specialiserede inden for hver deres område, og det betyder, vi kan bakke hinanden op. Samtidig er der rene linjer og plads til familielivet, fortæller han.  

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062