23948sdkhjf

Robot-iværksættere vil 60-doble salget

Indtog på det amerikanske marked skal kickstarte væksteventyret for Hjørring-virksomhed.

Med et indtog på det amerikanske marked vil to unge iværksættere fra Hjørring-virksomheden Intelligent Marking 60-doble deres salg fra 2016. Det skriver Børsen.

I 2016 solgte Intelligent Marking for cirka tre milloner kroner, og det forventes 10-doblet i 2017. I 2019 regner indehaverne med at sælge 1000 robotter svarende til en omsætning på omkring 185 millioner kroner, skriver Børsen.

Stifterne bag Intelligent Marking, Anders Ulrik Sørensen og Andreas Ydesen, har udviklet en robot, der ved hjælp af GPS-signaler optegner streger på fodboldbaner med plus/minus to centimenters præcision. Og det er med den teknologi og robot, at de nu er klar til at indtage England og især USA, hvor potentialet er særlig stort.

Markedet er enormt i USA. Hver high school og college har sit eget sportsanlæg til amerikansk fodbold, lacrosse, softball, og hvad de ellers spiller, og der kan Intelligent One komme til at spille en afgørende rolle, har den ene stifter og direktør Anders Ulrik Sørensen tidligere udtalt til Metal-supply.dk.

Om Intelligent Marking

  • Stifterne Anders Ulrik Sørensen og Andreas Ydesen mødte hinanden på handelsskolen. Igennem et skoleprojekt i 2g opstod ideen om en markeringsrobot.
  • Firmaet har syv ansatte, men regner med at være 12 ved udgangen af 2017.
  • Intelligent One optegner striber med +/- 2 centimeters præcision.
  • Intelligent One kan tegne en fodboldbane op på 35 minutter. Det ville tage fire mandetimer. 
  • En bane til amerikansk fodbold tager to timer for Intelligent One at tegne op. Det vil tage én mand 20 timer.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.22