23948sdkhjf

Næstved-borgere genanvender 264 kg plast

264 kg plastemballage. Så meget har borgerne i Næstved indleveret i deres tre lokale Matas-butikker som led i en kampagne, der skal sætte fokus på genanvendelsen af plast. Det skriver Næstvedbladet.

- Der er desværre meget plastaffald, der for eksempel ender i naturen eller i forbrændingsanlæg, og det belaster jo miljøet. Derfor er Matas Retursystem et rigtig godt alternativ, hvor vores kunder kan vide sig sikre på, at den tomme emballage genanvendes, siger Lina Lembcke Maegaard, butikschef i Matas på Sct. Jørgens Park til Næstved-Bladet.

I den anden ende af landet har de også taget initiativet til sig. Således blev der afleveret 120 kg plast i butikkerne i Hobro og Hadsund, viser netop offentliggjorte tal fra Matas som Hobro-Bladet har fået fat i. Tallene viser mængden af indsamlet plast fra april til nu, som er den periode kampagnen har kørt.

I hver af landets Matas-butikker er der opstillet beholdere, hvor kunder kan aflevere deres brugte emballage købt i butikken. Matas sender herefter plasten til genanvendelse, hvor den eksempelvis kan laves om til tæpperør eller bunde til trafikkegler.




Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.087