23948sdkhjf

Hjælp til at afsløre AdBlue-snyderi

Dinex tilbyder politiet, at de kan bruge avanceret testcenter i Middelfart.

- Vi er åbne for at stille vores testcenter i Middelfart til rådighed for politiet, så de kan tjekke, om der er blevet manipuleret med lastbilernes AdBlue-dosering.

Sådan lyder tilbuddet fra Dinex, der er verdens førende producent af partikelfiltre og udstødningssystemer til den tunge sektor. Dinex har et stort testcenter i Middelfart med rullefelter og avanceret måleudstyr. Det kan politiet få adgang til.

- Det vi hører fra politiet er, at det er rigtig svært at afsløre AdBlue-snyderi, når de stopper en lastbil på motorvejen. Derfor kunne vi godt tænke os, at de prøvede at tage dem med til Middelfart og sætte dem på vores rullefelt. Her vil man kunne få dokumentation for misbruget, siger Test tekniker Henrik Damborg Sørensen fra Dinex.

 Hos Dinex lægger man naturligvis afstand til det snyderi, som foregår.

- Vi hører fra det europæiske marked, at nogle vognmænd installerer elektroniske bokse, som manipulerer med doseringssystemet. Vi hører også om vognmænd, der skifter deres Euro 4 eller Euro 5 lyddæmper ud med en Euro 3 lyddæmper.

- Sådanne manipulationer øger forureningen fra motorerne ganske betragteligt. Det er noget, vi synes myndighederne og politikerne skulle sætte mere fokus på.

- Vi har heldigvis ikke hørt om så mange tilfælde Danmark. Det er mere udbredt blandt vognmænd og chauffører fra de østeuropæiske lande. Det tror jeg også, at politiet kan bekræfte; men det kræver en større undersøgelse af køretøjet at kunne afsløre det. Derfor synes vi, at politiet skal tage imod vores tilbud, slutter Henrik Damborg Sørensen.

 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.068