23948sdkhjf

Tre værfter i fælles front

100 mio. kr. til havneudvidelse af Søby Havn kommer i urimelig grad Søby Værft til gode, lyder det fra konkurrenterne.

Direktørerne bag de tre sydfynske værfter Marstal Værft, Assens Shipyard og Faaborg Værft er enige. Statsstøtte til Søby Havn er lig med konkurrenceforvridende, indirekte statsstøtte til Søby Værft. Det skriver fyens.dk.

Havnen ønsker at udvide af hensyn til større skibe. Prisen er anslået 161 mio. kr. Heraf skal staten bidrage med 100 mio. kr., og det lader der til at være stigende politisk opbakning til. Søby Værft selv vil så investere 80 mio. kr. i at udvide dokkapaciteten

- Det er helt uacceptabelt, fordi det er så konkurrenceforvridende, som det overhovedet kan blive. Vi har også planer om at udvide, men ikke med statslige midler, siger Erling Pedersen, direktør for Assens Shipyard, til fyens.

Han bakkes op af direktøren for Faaborg Værft, Jan Mortensen, og direktør for selskabet bag Marstal Værft, Cai Larsen. Alle sværger de at kæmpe imod støtten.

Afviser kritikken
Fra politisk hånd affærdiger Anders Johansson, lokalpolitiker på Ærø og medlem af Folketinget.

Alle støttemidlerne vil komme fra en havnepakke og dermed kun gå til infrastruktur, mens værftet selv betaler for udvidelse af dokken. Dermed kan de tre kritiske værfter også søge om støtte fra den mulige havnepakke, lyder det.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.532