23948sdkhjf

Blue Ocean Robotics overgår egne forventninger

Årsregnskabet 2016 for Blue Ocean Robotics-gruppen viser fremgang som følge af en optimering af selskabernes aktiviteter samt øget fokus på partnerskaber.

Årsregnskabet for 2016 hos Blue Ocean Robotics ApS viser et overskud på 2,8 mio. kr. Ligeledes havde man i Blue Ocean Robotics Holding samt tilknyttede og associerede selskaber et overskud på 0,8 mio. kr. Resultatet er en forbedring i forhold til 2015, hvilket ledelsen anser som tilfredsstillende. Det skriver Blue Ocean Robotics i en pressemeddelelse.

Ifølge den fynske robotvirksomhed bærer årsregnskabet præg af den øgede markedsmodning for robotteknologi inden for områderne sundhed, uddannelse, telepresence, droner og offshore. Dertil kommer, at der er en øget interesse for Blue Ocean Robotics-gruppens program for udviklingspartnerskaber med markedsledende partnere, RoBi-X, hvorfra nye robotter bliver designet, udviklet og kommercialiseret i tæt samarbejde med samarbejdspartnere, kunder og slutbrugere. Herefter bliver robotteknologien spundet ud i spinout-selskaber eller sælges per licens.

- På tværs af ledelsen i Blue Ocean Robotics ser vi tilfredsstillende på resultatet for regnskabsåret 2016. Det er i særdeleshed positivt, at optimeringen af virksomhedens aktiviteter til at fokusere på udvikling i partnerskab med kunder, gennem RoBi-X, og den efterfølgende separering af IP og spin-out udfylder et behov i markedet, som hidtil ikke har været udfyldt. Omstillingen har blandt andet ført udviklingspartnerskaber med både private og offentlige virksomheder med sig. Der er derfor et godt grundlag for at fortsætte i den retning, udtaler Claus Risager, Rune K. Larsen og John Erland Østergaard, co-CEO’s for Blue Ocean Robotics.

Fra 2015 til 2016 har Blue Ocean Robotics ApS også øget medarbejderstaben med næsten 100 procent til at tælle cirka 45 medarbejdere i fuldtids- og deltidsstillinger i hovedkvarteret. I 2016 er en større andel af medarbejdere fokuseret på udvikling af egne robotter, såsom UV-Disinfection Robot, og udviklingsplatforme såsom Robile, der bruges til egenudvikling af mobile robotter. Det samme gør sig gældende på tværs af Blue Ocean Robotics-gruppen, der tæller omtrent 110 medarbejdere.

- Der udvikles mange nye jobs i Blue Ocean Robotics og i robotklyngen Odense Robotics og RoboCluster generelt. Dertil er der mange afledte jobs at hente blandt virksomhederne, der omstiller deres forretningsmodel til en mere digital og robotiseret form som følge af integrationen af robotteknologi. Dette er uanset, hvilken sektor vi kigger på. Det er dog vores holdning, en holdning som nok er delt på tværs af robotklyngen, at talentmassen inden for robotteknologi ikke er stor nok. Vi må derfor tænke kreativt i vores rekruttering, hvilket regeringen og forskellige interessegrupper er nødt til at understøtte, siger de tre co-CEO’s.

Forventningerne til Blue Ocean Robotics for 2017 er på niveau med resultaterne for 2016.

Blue Ocean Robotics ApS
mio. kr. 2016 2015
Bruttoresultat 17,2 11,4
Resultat før finansielle poster 3,7 1,3
Resultat før skat 3,7 1,2
Årets resultat 2,8 0,9
Balancesum 15,5 11,5
Egenkapital 4,4 1,6
Antal ansatte 29 22
Regnskabsåret blev afsluttet 31. december 2016
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078