23948sdkhjf

1000 nye containere om dagen

Aarhus Kommune går et travlt efterår i møde.

63.000 containere. Så mange rullende beholdere skal Aarhus Kommune køre ud til borgerne i løbet af august, september og oktober.

Det svarer til cirka 1000 containere om dagen, og det kan godt blive svært at holde tidsplanen, siger den opgaveansvarlige i en pressemeddelelse.

- Det er en stor, logistisk opgave. En punktering eller en uforudset kø kan godt betyde, at en bestemt vej ikke får deres beholdere i den uge, der er meldt ud. I sådanne tilfælde indhenter vi det i den efterfølgende uge, så vi er tilbage på planen, siger Lene van der Raad, affaldschef i AffaldVarme Aarhus.

Todelte beholdere
Projektet er en del af den nye affaldssortering, hvor borgerne skal sortere nye fraktioner, og hvor de nye containere skal understøtte dette.

Langt de fleste af de nye beholdere er to-delte: Et rum til glas, plast og metal og et rum til papir og småt pap. Nogle får dog separate beholdere, hvis de har valgt det eller fået det tildelt.

De nye affaldsbeholdere tømmes af en ny to-delt skraldebil. På den måde holdes papir og småt pap adskilt fra glas, plast og metal. Glas, plast og metal sorteres efterfølgende fra hinanden på et fuldautomatisk sorteringsanlæg.

Den 20. september 2017 får alle husstande i Aarhus Kommune brev i postkassen med sorteringsvejledning og information om den nye affaldssortering. Med sorteringsvejledningen i hånden kan man gå i gang med den nye affaldssortering. Den nye affaldsbeholder tømmes første gang i løbet af oktober.

VIDEO: Se de 63.000 containere blive leveret.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078