23948sdkhjf

Hakkes i småstumper: Nu ryger IC4-tog i kværnen

Fem kasserede togsæt ryger i dag i metalkværnen for at ende som skrot.

Så er det snart endegyldigt slut.

Nu bliver fem af IC4-togsættene, der skulle have været DSB's flagskib på skinnerne, kværnet i småstumper.

Skandale-toget ender i dag med at blive malet til skrot i en kæmpestor persillehakker. Det er de togsæt, der blev leveret til DSB først, og som ikke har kørt med passagerer i årevis, der kasseres nu.

Det er firmaet Stena Recycling, som står for opgaven, og trade manager Johnny Schmidt er glad for at have fået opgaven. Det skriver DR Østjylland.

- Vi er da glade ved at have vundet den opgave. Det er da meget specielt at skulle hugge de IC4-tog op, når de ikke er ældre, siger han.

I første omgang skal de fire første togsæt skæres i bidder i Randers, hvorefter det hele bliver kørt til firmaets shredder-anlæg i Grenaa, og herfra er der ingen vej tilbage.

- Man kan groft sagt sige, at det er en kæmpestor persillehakker. Den tager stumper, der er halvanden gange fire meter, og neddeler til noget i knytnævestørrelse, fortæller Johnny Schmidt til DR Østjylland, og fortsætter:

- Så sorterer man det med blandt andet magneter, så jern ryger til den ene side og metaller til den anden. Og så suger man affaldet væk, og sorterer det igen, siger han til DR Østjylland.

Inden det er kommet så vidt, har DSB’s folk skrællet togene for alle de reservedele, der kan bruges i de IC4-togsæt, der faktisk er kommet på skinnerne.

Originalartikel: dr.dk/nyheder/regionale/oestjylland/hakkes-i-smaastumper-nu-ryger-ic4-tog-i-kvaernen

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078