23948sdkhjf

Stena Line satser på bioplast

Rederiet erstatter en million plastikposer med biologisk nedbrydelige poser.

Stena Line går nu i gang med at udfase deres plastikposer og erstatte dem med poser lavet af et bionedbrydeligt materiale. 

I 2016 introducerede Stena Line en plastikpose bestående af 80 procent genbrugsplast, og det er denne plastikpose der nu erstattes af en 100 procent biologisk nedbrydelig og komposterbar bærepose. Det oplyser selskabet i en pressemeddelse.

Skiftet til den biologisk nedbrydelige bærepose er et vigtigt skridt i færgeselskabets indsats for at udfase al brug af bæreposer og engangsmaterialer af plast i løbet af 2017 og 2018.

- Plastik som ender i havet er et voksende miljømæssigt problem. Derfor har vi sat det ambitiøse mål om at udfase bæreposer og  engangsmaterialer af plastik ombord på alle vores færger i løbet af det kommende år, siger Erik Lewenhaupt, leder af bæredygtighedsafdelingen i Stena Line.

Bionedbrydelige kopper
De nye bæreposer er lavet af biomaterialet Biodolomer, som produceres i Sverige af virksomheden Gaia. Biomaterialets nedbrydningstid er cirka 60 dage afhængig af temperatur og omgivelser.

I løbet af sommeren 2017 vil 1,3 millioner engangskaffekopper også blive erstattet af et biologisk nedbrydeligt alternativ, oplyser selskabet.

Stena Line sælger årligt næsten en million plastikbæreposer ombord på de 35 færger, der sejler rederiets 20 ruter i Europa. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078