23948sdkhjf

Trumpf optimerer skæredata fra hele verden

Mindre serier og øget kompleksitet i produktionen har gjort det sværere for industrien at bevare overblikket. den tyske laserskærerproducent Trumpf har skabt den browser-baserede platform Axoom, der skal sikre overblikket med dataopsamling fra firmaets mange tusinde laserskærere verden over.

Trumpf er kendt verden over for sine laserskærer. Men i fremtiden vil den tyske maskinbygger gerne være med til at binde den smarte digitale fabrik sammen på tværs af maskiner. Det gør virksomheden i den nye browserbaserede platform Axoom. Det fortalte virksomhedens direktør på Smart Industry Forum i København fornyligt.

- Vi har skabt en platform til vertikal integration på tværs af fabrikken. Det er ikke kun Trumpf-maskiner, der kan levere data til Axoom-platformen, men alle led i forsyningskæden, siger Bastian Deck, direktør i Axoom Solutions, som blev stiftet af Trumpf og udskilt som et selvstændigt software-selskab.

- Vi kan opsamle data fra de mange tusindvis af Trumpf-maskiner, der står verden over, og dermed optimere brugen af maskinen. Tidligere har vi ikke haft ret meget viden om, hvordan Trumpfs maskiner blev anvendt, efter de blev sendt ud af fabrikken. Nu kan vi se, hvilke funktioner der bruges, om de bruges efter hensigten og lignende, siger Bastian Deck.

Axoom har blandt andet indgået partnerskaber med det store måleinstrumentvirksomhed Zeiss, hvis instrumenter også kan kobles på Axoom Smart Entreprise. Men slutkunderne er fortsat lidt tilbageholdnede, når det handler om at dele data med Axoom Solutions.

Bytte-bytte-købmand med data
- I dag er den største udfordring for maskinbyggerne at få data fra deres maskiner til at optimere maskinen yderligere. Mange slutkunder er tilbageholdende med at dele data af frygt for konkurrence og er ikke helt klar over fordelene. I Axoom har vi valgt en freemium-model, hvor slutkunder får et gratis dashboard, der viser, hvordan maskinerne performer, mod at de giver os mulighed for at hente data, siger Bastian Deck.

Han fortælller, at mange dog godt kan se fordelene ved at blive benchmarket med konkurrenterne i forhold til maskinens effektivitet.

- Man kan helt konkret se, hvor godt man udnytter sin laserskærer i forhold til konkurrenten. Det vil de fleste gerne vide, siger Bastian Deck.

- Udgangspunktet er, at man skal starte med en digital strategi, og ikke et system eller et noget smart software. Vi kan bygge det bedste teknologi i dag, men hvis der er ikke er en ledelsesmæssig plan for, hvordan teknologien udnyttes, så mister man fordelene, siger Bastian Deck.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078