23948sdkhjf

Ja til 37 meter høj værftskran

Jobi Værft i Strandby får dispensation fra højdekrav.

Jobi Værft i Strandby får lov at opstille en ny kran, som med sine godt 37 meter vil rage langt op over fiskerbyens skyline. Kommunens plan- og miljøudvalg har besluttet at give dispensation til opstilling af tårnkranen, selv om lokalplanen fastslår en maksimal bygningshøjde på 10,5 meter på havnen - dog med mulighed for at dispensere for installationer, som er nødvendige for virksomheders drift eller indretning.

- Strandby er en erhvervshavn, og når vi siger ja til værftet, så siger vi også ja til, at værftet kan have en kran, siger Anders Brandt Sørensen, formand for udvalget.

Den store kran skal placeres på beddingen og får så stor rækkevidde, at den kan nå ud over både Nordre Havnevej og Nordre Havnekaj.

Tårnkranen erstatter brugen af mobilkraner til tunge løft på værftsområdet og reducerer derfor ifølge værftet både færdslen ved værftet og støjen.

Flere af de omkringboende ved Nordre Havnevej er stærkt kritiske over for opsætningen af kranen.

De oplever, at miljøet omkring fiskerihavnen er under forvandling, fordi værftet ekspanderer kraftigt, blandt andet med en ny værftshal, efter det for to år siden blev over taget af brødrene Jesper og Bjarke Faurholt Jensen.

Værftet beskæftiger omkring 40 mand og har ambitioner om at forsætte udviklingen fra reparationsværft for træ- og stålkuttere til også at være med i udviklingen af nye fiskefartøjer.

Jobi er derfor med i et nyt nordjysk erhvervspartnerskab om at udvikle et multifunktionelt fiskefartøj til kystnært fiskeri, der er optimeret i forhold til drift, vedligehold og energi. De øvrige deltagere i partnerskabet er ShipCon i Frederikshavn, SafeEx i Nørresundby samt DTU Aqua.

Målet er at udvikle et modulært fiskefartøj, som hurtigt kan omstilles til forskellige fiskearter og fangstmetoder.

Plan- og miljøudvalget gav tilladelse til opsætning af kranen under forudsætning af, at der laves støjberegninger, at der foreligger samtykke fra ejeren af en naboejendom på havnen samt at lys på kranen retningsbestemmes.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.329