23948sdkhjf

Forslag om pant på juiceflasker

Pantsystemet skal udvides, mener SF.

Hvert år skyller der i gennemsnit 1700 kg affald op på de danske kyststrækninger. Det koster samlet set otte millioner kroner årligt at indsamle og kassere.

Derfor hilser flere kommuner et nyt forslag velkomment, der vil sætte pant på juice-, kakao og saftflasker, der i dag ikke er omfattet af retursystemet. Det skriver dr.dk.

- Alle forslag, der kan begrænse strømmen af plastik ud i havet er velkomne, siger Karsten Filsø (SF) fra Holstebro Kommune til dr.dk.

Udover sit hverv i kommunen er han også præsident for Kimo, der er Kommunernes Internationale Miljøorganisation og består af 80 kommuner omkring Nordsøen, Nordatlanten og Østersøen.

Dominerende plastaffald
Forslaget kommer fra SF der mener, at mængden af plast i naturen vil blive reduceret kraftigt, hvis der også var mønter af hente på de plastikflasker, der i dag ikke udløser en flaskebon.

Næsten to tredjedele af affaldet i Vesterhavet er i dag plastik, og selvom et pantsystem er et skridt i den rigtige retning, så løser det ikke hele problemet, siger Karsten Filsø.

- Det er mange forskellige typer plastik, som forurener havene. Men flasker er et af problemerne, og hvis en udvidelse af pantsystemet kan motivere folk til at sende flere plastikflasker til genbrug, så vil det være et af mange redskaber til at begrænse plastikaffaldet, siger han til dr.dk.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.377