23948sdkhjf

Lindø tørster efter dygtige svejsere

13 virksomheder på det gamle skibsværft søger aktuelt svejsere – det kan være en trussel mod væksten i industriparken.

Transformationen af Lindø fra værft til industripark har været en kæmpe succes. 80 virksomheder huserer i dag på det tidligere værftsområde, som snart skal udvides yderligere for at skabe plads nok.

Men ifølge Berlingske Tidende er der malurt i bægeret. Virksomhederne mærker nemlig i stigende grad mangel på kvalificeret arbejdskraft – især dygtige svejsere er i høj kurs. Manglen er nu så stor, at mange kigger mod udlandet.

- De dygtigste er taget. De ledige, der er tilbage, og som gerne vil være svejsere, har ingen forudsætninger, og det kan gøre dem så dyre at efteruddanne, at jobcentrene lader være, siger Ove G. Dalby, forstander på AMU Fyn, til Berlingske Tidende.

Og det kan blive en trussel mod væksten i industriparken, forklarer Mette Præst Knudsen, professor og centerleder hos SDU.

- Det hjælper jo ikke noget, at vi har en masse ledige, hvis de ikke kan udfylde virksomhedernes behov. Der er ingen tvivl om, at det er en af de store barrierer for at udvikle området på Lindø yderligere, siger hun til Berlingske Tidende.

Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078