23948sdkhjf

Danske raketbyggere opsender ny raket

Copenhagen Suborbitals opsender deres til dato mest avancerede raket, Nexø II, denne sommer.

I sommeren 2017 opsender Copenhagen Suborbitals deres til dato mest avancerede raket: Nexø II.

- I disse uger arbejder alle afdelinger af Copenhagen Suborbitals på højtryk for at få raket, skibe og udstyr klar til sommerens opsendelse, udtaler Kristian Elof Sørensen, der er formand for Copenhagen Suborbitals, og fortsætter:

- Nexø II er den mest komplicerede raket vi nogensinde har bygget, og en vellykket opsendelse i år er altafgørende for at komme videre mod vores mål, der er at bygge en raket, der er stor nok til at sende et menneske ud i rummet.

I luften inden sommeren er slut
Opsendelsen af Nexø II forventes at finde sted mellem 1. juli og 1. september 2017. Den endelige dato er dog meget afhængig af vejret.

- Raketten er ved at blive færdigsamlet i værkstedet, og vi forventer at kunne foretage de sidste tests i løbet af juni, så vi er klar til at udnytte sommervejret og få en perfekt opsendelse i år. Vi skal have stille vejr og maksimalt en halv meter høje bølger på Østersøen, før vi kan opsende. Vi er klar, og lige nu er vi i gang med at indhente de nødvendige tilsagn fra myndighederne, siger Kristian Elof Sørensen.

Opsendelsen finder sted i Østersøen cirka 30 km øst for Bornholm og foregår fra foreningens selvsejlende affyringsplatform ”Sputnik”.

Næste skridt mod bemandet raket
Copenhagen Suborbitals har bygget og opsendt raketter i Danmark siden 2011 med opsendelsen af raketten Heat-1X. Foreningen tæller cirka 50 frivillige, der arbejder målrettet mod at være de første amatører i verden, der opnår en bemandet rumflyvning.

- Siden affyringen af Nexø I sidste sommer har vi arbejdet intenst på at rette de problemer, der gjorde, at Nexø I ikke fløj så højt, som vi planlagde. Nexø II er desuden opgraderet med et dynamisk trykreguleringssystem, så vi kan kontrollere motorens ydeevne under hele flyvningen. Raketten er stadig for lille til at nå ud i rummet, men de teknologier vi tester er præcis de samme, som vi skal bruge til Spica, siger Kristian Elof Sørensen.

Nexø II er den anden og mest avancerede raket af Nexø-klassen. Den er efterfølgeren til Nexø I, der blev affyret i sommeren 2016. Nexø II er 1 meter længere end forgængeren og indeholder blandt andet et nyudviklet trykstyringssystem, der skal sikre, at rakettens motor yder maksimalt. Derudover er der, siden Nexø 1 blevet tilføjet, en lang række forbedringer til rakettens computersystemer, der skal løse de problemer, der fik motoren på Nexø I til at slukke før tid.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109