23948sdkhjf

Danskerne er blevet bedre til at pante

I 2016 blev der afleveret mere emballage til genanvendelse end året før.

Der har været travlt ved pantautomaterne rundt omkring i landet i 2016. I hvert fald hvis man skal tro Dansk Retursystems årsrapport, der viser, at der er blevet afleveret mere emballage til genavendelse sammenlignet med året før.

Konkret handler det om en stigning på seks procent, hvilket svarer til 50 millioner ekstra stykker emballage i følge årsrapporten.

I alt blev der indleveret 1,15 milliarder dåser og flasker med pant i 2016.

Populært pantsystem
De tal falder naturligvis i god jord hos den administerende direktør i Dansk Retursystem, Lars Krejbjerg Petersen.

- Man må sige, at forbrugerne i høj grad har accepteret pantsystemet, og hele 92 procent mener, at ideen med pantsystemet er god. Det er en stor anerkendelse og samtidig et stort ansvar, som vi er meget bevidste om, siger Lars Krejberg Petersen.

Han tilføjer, at han ser de flotte tal som resultatet af et pantsystem, hvor alle led i forsyningskæden spiller sammen. 

- Den høje returprocent på 90 procent kan udelukkende lade sig gøre, fordi vi alle sammen gør vores til, at det fungerer; forbrugerne afleverer emballagerne tilbage, detailhandlen tager imod dem, bryggerier og dem, der importerer øl, sodavand og vand tilmelder sig systemet og betaler gebyrer for, at emballagerne håndteres og sendes til genanvendelse. Alle tager et ansvar. Det kan vi bestemt være tilfredse med som samfund, slutter han. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063