23948sdkhjf

Flytbare vejbump i genbrugsgummi

Dansk iværksætter har fået fået godkendt et hastighedsreducerende vejbump i genbrugsgummi ikke ulig det materiale, man kender fra atletikstadions.

Trafikken er stadig en af de helt store årsager til ulykker herhjemme. I 2014 betød det 182 trafikdræbte. Et ubehageligt højt tal, der endda er blevet reduceret siden 1971, hvor 1.213 mennesker døde på de danske veje.

Det er et fald på 85 %, der er kommet efter blandt andet krav om sikkerhedsseler, godkendte børnestole og airbags – og mere gennemtænkte vejforløb, der er med til at sænke hastigheden.

- En af de kendte og gennemprøvede fartdæmpere er vejbump, som mange kender fra fx skoleveje og private villaveje. Gennem mange år har man lavet bumpene i asfalt, men det er en ret dyr løsning at anlægge – og fjerne, hvis trafikforholdene ændrer sig, fortæller Jan Jagd Nielsen, M3 System, der er idemanden bag de nye vejbump.

Fleksibelt, bæredygtigt og billigere
Jan Jagd Nielsen udviklede et flytbart vejbump, der er udført i genbrugsgummi – af den samme type materialer, som man kender løbebanerne på atletikstadions og fra belægningen på nyere legepladser. M3 System-bumpet udmærker sig i forhold til asfaltbump ved sin fleksibilitet, sin bæredygtighed og prisen.

Udformningen af bumpet er vigtig. Det skal have den rigtige hældning, højde og bredde, så bilerne med en anbefalet hastighed kan passere, uden at materiellet lider under det, og uden føreren udsættes for en for stor G-påvirkning.

 - Løsningen er blevet vores flytbare M3-pudebump, der af Vejdirektoratet er godkendt til en hastighed på 40 km/t. Bumpet er udført i genbrugsgummi, og det fastgøres på under en time med bolte, der skrues ned i den underliggende asfaltbelægning. Bumpet er derfor også nemt at flytte til en ny placering, hvis behovet for trafikdæmpning skulle flytte – eller man ønsker at teste fartdæmpning et sted, slutter Jan Jagd Nielsen.

M3 Systems testede i efteråret 2016 med succes vejbumpene sammen med Slagelse Kommune i forbindelse med en af byens store rundkørsler.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062