23948sdkhjf

Vestforsyning vælger Vestas-møller

Holstebros multiforsyningsselskab Vestforsyning har efter et udbud valgt Vestas som leverandør til et vindmølleprojekt i Gedmose vest for Holstebro.

Ordren omfatter seks V100-vindmøller med en samlet effekt på 13,2 MW til en værdi af cirka 70 mio. kr.

Projektet har allerede været gennem en omfattende VVM-redegørelse og offentlig høring, så det forventes, at byggeriet kan begynde efter sommerferien, så man er klar til at producere el omkring årsskiftet.

- Vi har haft en rigtig god proces sammen med Vestas, så vi glæder os til at komme i gang, siger Nils Ulrik Nielsen, bestyrelsesformand for Vestforsyning.

Lidt større vingefang
Oprindeligt var det planen, at der skulle opføres V90-vindmøller, men Vestas foreslog i udbudsprocessen en anden type med lidt større vingefang. V100 betyder, at vingerne har en samlet diameter på 100 meter. Mølletårnet bliver 75 meter højt, så den øverste vingespids vil holde sig under de tilladte 125 meter.

Ændringerne holder sig indenfor rammerne af lokalplanen og VVM-tilladelsen til opstilling af møllerne.

- Der har været tale om et åbent udbud, men vi vil ikke lægge skjul på, at vi er glade for, at det netop er Vestas, vi skal samarbejde med. De er blandt de førende inden for grøn energi og har skabt mange arbejdspladser her i Vestjylland, og det er vi stolte af at kunne bakke op om, siger Nils Ulrik Nielsen.

29 procent folkeaktier
Lovgivningen siger, at de nærmeste naboer til et vindmølle-projekt skal have tilbud om at købe 20 procent af aktierne. Som noget ret usædvanligt har Vestforsyning besluttet at udbyde yderligere 29 procent af investeringen på en slags ”folkeaktier”.

- Vi har valgt, at el-kunderne hos Vestforsyning :Sinus El skal have tilbud om at købe aktier i vindmølleprojektet. På den måde har man en ejerandel i sin egen grønne strøm, og samtidig bliver der endnu en fordel ved at være lokal el-kunde siger Nils Ulrik Nielsen.

Den samlede investering bliver på 90 mio. kr., som forventes at være tjent hjem i løbet af blot syv år. Investeringsprospektet for det lokale aktieudbud vil blive offentliggjort i løbet af efteråret.

Når de seks vindmøller er oppe på fuld kraft i begyndelsen af det nye år, vil de årligt producere 45.600 megawatt-timer (MWh). Det svarer til elforbruget i 11.400 husstande.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.396