23948sdkhjf

Supermarked sælger gammel plast om nye produkter

Kan du se forskel?

Flasken til venstre er lavet af nyproduceret plast, mens den højre består genanvendt plast. Flaskerne er første skridt på vejen mod at bruge genanvendt plast i emballagen i supermarkedskæden Rema1000.

- Der sker et løbende skift, så vi kan ikke garantere at alle butikker har fået afspændingsmiddel i flasker af genbrugsplast endnu, men vi forventer at alle har de nye produkter på hylderne inden for få uger. Men forskellen er så lille på de to produkter, at det ikke er noget, kunderne bemærker, siger Tina Jensen, der er kategorichef i Rema1000.

Hun tilføjer, at hvis man kigger virkelig nøje efter, kan man ane, at den genanvendte flaske er en smule mere røgfarvet end den nyproducerede version. 

Introduktionen af det genanvendte plastmateriale i beholderne til afspændingsmiddel betyder samtidig, at supermarkedskæden ikke længere fører beholdere af nyproduceret plast, tilføjer hun.

- Vi arbejder med mange forskellige initiativer i REMA 1000 og en af dem er også at minimere forbruget at nyt plast. Vi har derfor løbende dialog med vores leverandører omkring de muligheder der findes på markedet, siger Tina Jensen.

Intet konkret mål for mængde
Afspændingsmidlet er det første produkt i kædens sortiment, der sælges i emballage af genanvendt plast. Men ifølge kategorichefen er der mere på vej.

-  I øjeblikket er det kun flasken med afspændingsmiddel, der er af genanvendt materiale, men i løbet af de næste par måneder vil der komme mange flere produkter inden for vask og rengøring. I første om gang har vi fokus på de varegrupper, hvor det er muligt, for vores leverandører at skifte emballagen, men vi følger vi løbende udviklingen i branchen, siger Tina Jensen.

Endnu har Rema 1000 ikke opsat et mål for, hvor meget af deres emballage, der skal erstattes med genavendt plast.

- Vi har i første omgang blot valgt at arbejde med at introducere genanvendt plast i vores sortiment. Vi arbejder med materialer og flaskeformer, der er tilgængelige i genanvendt plast, og har ikke noget fastlagt mål for, hvor meget vi have ind i vores sortiment, siger Tina Jensen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.081