23948sdkhjf

Stena Recycling indvier nyt genvindingsanlæg til millioner i Grenaa

Genvindingseksperten øger sin kapacitet i Grenaa med et nyt anlæg, der indvies fredag.

Stena Recycling arbejder mod et mål om nul deponi. Mere og bedre genvinding kræver teknologiudvikling og ikke mindst investering heri, hvilket Stena Recycling netop har gjort igen.

Fredag den 19. maj indvier virksomheden, under overværelse af energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt, et nyt genvindingsanlæg i Grenaa. Et anlæg udstyret med den nyeste teknologi, der vil gøre virksomheden i stand til i langt højere grad at genvinde affald fremfor at sende det på deponi. Det er en genvindingsløsning med gode forretningsmæssige udsigter, der samtidig reducerer belastningen af miljøet, skriver Stena Recycling i en pressemeddelelse:  

- At gå fra affald til ressource er, hvad vi hver dag arbejder for i Stena Recycling A/S. Det er vores forretningsidé siden 1939, og vores mission er, at alt kan genanvendes. Derfor har vi valgt (med støtte fra Erhvervsstyrelsen) at investere stort i ny, unik teknologi, som flytter mange tusinde tons affald fra deponi til genanvendelse. Det er god økonomi for miljøet, samfundet og vores kunder, udtaler Ulf Arnesson administrerende direktør i Stena Recycling.

Nyt anlæg skaber arbejdspladser 
Det nye genvindingsanlæg i Grenaa er ifølge Stena det eneste af sin slags i Danmark og er unikt i sin måde at kunne sortere affald - ved sortering i det nye anlæg kan affald neddeles og give værdifulde metaller som ingen andre anlæg herhjemme. På årsbasis er genvindingsanlægget dimensioneret til at behandle 45.000 tons affald. Den ekstra mængde bidrager ikke blot til en miljømæssig og økonomisk gevinst, den bidrager også til behovet for ekstra hænder. Som det ser ud lige nu, betyder det fem-ti nye job hos Stena Recycling i Grenaa samt ekstra arbejde til lokale virksomheder:

- Med det nye genvindingsanlæg hos Stena Recycling A/S i Grenaa har vi naturligt nok fået mere at se til. Udover at vi kan rykke os nærmere vores ambition om nul deponi, er vi også glade for at kunne bidrage til flere job her i lokalområdet. Indtil videre har vi ansat fem personer, udtaler Otto Jensen, der er produktionschef i Stena Recycling i Grenaa.

Stena Recycling har i alt investeret 75 mio. kr. i anlægget.

/he

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094