23948sdkhjf

Borring Plast går dobbelt op på produktion og lager

For at følge med væksten udvider Borring Plast sin produktions- og lagerarealer med det dobbelte. Væksten sker især inden for de plastkapsler, som Borring Plast producerer 40 millioner af om året i eget navn.

Jesper Seistrup havde skam advaret på forhånd.

Der roder lidt i og omkring Borring Plasts arkitekttegnede bygning, der ligger midt i et naturskønt område i Tommerup syd for Odense. Græsarealer er blevet pløjet op, hist og pist står der paller med byggematerialer. Bagest på parkeringspladsen holder tre gravkøer og afventer yderligere instrukser.

Men som ejeren og den administrerende direktør selv understreger i sin mailinvitation, skal byggerodet ses som en positiv ting. Borring Plast har nemlig taget hul på en udvidelse, der skal fordoble produktions- og lagerkapaciteten.

Den over 50 år gamle plastvirksomhed er såvel underleverandør af teknisk plast som producent af plastkapsler i eget navn, og især kapslerne er der så meget efterspørgsel efter, at Borring Plast med de nuværende faciliteter har svært ved at følge med.

- På vores kapsler havde vi i 2016 en vækst på 30 procent i forhold til året før. Og på nuværende tidspunkt i år ligger vi 12 procent over 2016. En vækst på 30 procent er meget. Vi har virkelig haft travlt, understreger Jesper Seistrup om de kapsler til blandt andet toiletrens og andre emballager, som den fynske virksomhed producerede 40 millioner af sidste år og eksporterer til stort set hele Europa.

Eksisterende kunder køber mere
Væksten på kapselsegmentet er én af årsagerne til, at Borring Plast er i færd med at udvide. Men også som underleverandør har virksomheden travlt.

Ét af kundesegmenterne er byggebranchen, som Tommerup-virksomheden leverer plastemner til, og også her kan Jesper Seistrup godt mærke, at højkonjunkturerne smyger sig om Danmark, som forårsbrisen i disse måneder blidt smyger sig om Dyred Bakker nord for Tommerup.

- Vores eksisterende kunder køber mere og mere. Så det er også derfor, vi ikke har været så aktive ude i markedet på det seneste med at opsøge nye kunder.

Seks opkøb på seks år
Jesper Seistrup købte i februar 2015 Borring Plast af arvingerne efter virksomhedens grundlæggere, ægteparret Hans og Inge Borring.

Han kom selv til Tommerup i 2007 i forbindelse med, at Borring Plast opkøbte en anden plastvirksomhed, Risbjerg Plast, som Jesper Seistrup på daværende tidspunkt arbejdede for. Det var i den periode, at Borring Plast opkøbte seks virksomheder på seks år, blandt andet for at absorbere den overkapacitet, der havde ophobet sig på markedet.

Borring Plast har dog ikke opkøbt en virksomhed siden 2009. Fokus er nu i stedet på med udvidelsen at skabe nok fysisk plads til at absorbere den øgede vækst.

Blandt andet skal udvidelsen gøre det muligt for Borring Plast at samle sit lager på kun to lokaliteter fremfor som i dag, hvor man bebor tre adresser rundt omkring i Tommerup.

Derudover handler det om at gøre plads til flere industrirobotter og endnu en 2K-sprøjtestøbemaskine til multikomponentstøb - et forretningsområde, som Borring Plast gerne vil gøre det endnu mere i.

- Vi har 100 procent troen på det her. Det er derfor, vi gør det, siger Jesper Seistrup om udvidelsen, som efter planen skal være gennemført omkring sommerferien.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.347