23948sdkhjf

Rolf Schmidt Industri Plast opgraderer maskinparken

Kolding-virksomheden har med indkøbet af to nye bearbejdningscentre igen udvidet kapaciteten.

Dermed fastholdes strategien om at optimere produktionen løbende med den nyeste CNC-teknologi. En nødvendighed, mener direktør Flemming Andreassen, da han, på trods af fire nyansættelser det seneste år, stadig mangler kvalificerede industriteknikere. Derfor giver det god mening at sætte ekstra fokus på maskinparken. Det skriver Rolf Schmidt Industriplast i en pressemeddelelse.

- Vi skal hele tiden øge fleksibiliteten og leveringssikkerheden. Mere præcis og hurtigere fræsning bringer os endnu et skridt i den rigtige retning, siger han og forklarer, at man i dag investerer i nye ”state-of-the-art” CNC-maskiner for også at kompensere for de manglende hænder i produktionen.

- Selvom vi for eksempel gerne ville udvide vores aftenhold, kan det simpelthen ikke lade sig gøre rent mandskabsmæssigt. Vi kan ikke skaffe folk nok. Derfor må vi forbedre os på andre måder, siger han.

Forskellige kompetencer
I alt er der tale om en investering på 5,6 mio. kr. i form af en portalfræser fra MKM International til store emner og et DMU 80 eVo femakset bearbejdningscenter fra DMG Mori. De har forskellige kompetencer og er indkøbt for at supplere hinanden. Med en stor kundekreds skal den øgede kapacitet sikre en fortsat kort leveringstid.

- Hurtig levering er et mantra for os. Tid bliver en stadig vigtigere faktor i industrien. Vi laver mange små serier, som kræver hurtige skift af værktøj og omprogrammering. De nye maskiner gør os mere fleksible. Vi kan arbejde hurtigere og mere nøjagtigt, fortæller Flemming Andreassen og tilføjer, at der skal være plads til hasteordrer, uden at det går ud over produktionsflowet eller medarbejdertrivslen.

- Der skal være luft i dagligdagen. Vi forsøger at automatisere så mange processer som muligt. De tre robotløsninger, vi har i drift, har alle været gode investeringer.

Stort potentiale
Stor aktivitet på det danske marked og nye tyske kunder kan være medvirkende til, at maskinparken igen bliver opgraderet, inden året er omme. Den sydjyske virksomhed er blandt de førende i Europa, når det gælder fremføringssnegle til flasker, dåser og ampuller, og netop fyldindustrien er en kundegruppe med stort potentiale.

Her har man i dag to specialbyggede bearbejdningscentre dedikeret til området. Det seneste fra Mazak blev købt for fire år siden, og behovet for yderligere kapacitet vurderes løbende.

- Vi forventer at få travlt resten af året – også i fyldindustrien. Selvfølgelig er vi parat til at opgradere kapaciteten, hvis det bliver nødvendigt. Indtil videre skulle vi dog gerne være dækket ind, slutter Flemming Andreassen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.438