23948sdkhjf

Danbor moderniserer domicil for 30 millioner

I starten af 2018 står et nyt domicil klar med plads til Danbors ansatte samt til eksterne virksomheder.

Siden Danbor blev overtaget af norske NorSea Group for lidt over to år siden, har virksomheden haft travlt med at trimme og optimere sin organisation. Nu er turen kommet til også at opgradere de fysiske rammer. Snart rykker håndværkere ind i den over 40 år gamle bygning på havnen i Esbjerg for at forvandle den til en topmoderne, energirigtig bygning.

- Ombygningen er en kæmpe saltvandsindsprøjtning, der afspejler Danbors udvikling. For godt halvandet år siden satte vi os et mål om at være first movers inden for supply chain services til offshore olie & gas og offshore vindindustrien. Dette har indtil nu krævet - og vil fremadrettet kræve - store investeringer inden for automatisering og digitalisering, forklarer CEO i Danbor, Jørn Bue Madsen, i en pressemeddelelse.

- Nu er tiden kommet til også at investere i en modernisering af vores hovedkvarter for at gøre det mere energirigtig, skabe et bedre arbejdsmiljø og give plads til et innovativt miljø for mindre firmaer i offshoreindustrien, tilføjer Jørn Bue Madsen.

Vil skabe innovativt kontormiljø
Hele 30 mio. kr. investeres i materialer og håndværkerlønninger til at nyindrette bygningens 6.700 kvadratmeter, øge isoleringen i vægge og tag, forbedre ventilationen, modernisere facaden og indføre en række øvrige energirigtige installationer. Til dette beløb skal lægges udgifter til rådgivere.

- Bygningen er fra 1970’erne, og med et lager i midten af bygningen er rumfordelingen ikke optimal. Herudover er energiudgifterne høje, da det er en gammel bygning. Vi kommer til at spare 700.000 kr. årligt alene på lavere energiudgifter efter moderniseringen, fortæller head of facility management i Danbor, Flemming Würtz Krarup, der leder projektet med Arkitema som arkitekter.

I bygningen bliver der også plads til, at virksomheder kan leje sig ind – enten på en fast kontrakt eller for kortere perioder helt ned til på timebasis. De 800 kvadratmeter er allerede udlejet til seks virksomheder og yderligere 1.700 kvadratmeter, heraf 900 kvadratmeter kontorhotel, står klart til udlejning.

- Der sker så meget i branchen de kommende år, og vi vil gerne imødekomme det stigende behov for samarbejde. Det betyder, at flere og flere virksomheder ønsker og har behov for at sidde tættere på hinanden for at være i stand til at udvikle nye og mere kosteffektive løsninger til industrien, konstaterer Jørn Bue Madsen.

Beslutningen om at opgradere bygningen kommer i kølvandet på, at Maersk fik forhandlet Nordsøaftalen på plads. Jørn Bue Madsen fortæller, at NorSea Group også står klar med stor kapital til også at udvide og modernisere Danbors base på havnen, der er Danmarks største. 

- Vi er så privilegerede at have nogle stærke ejere, der tænker langsigtet og støtter fuldt op om den rejse, som Danbor er på, konstaterer han. 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.506