23948sdkhjf

Vink Plast sparer konsulentkroner i samarbejde med studerende

Maskinmesterstuderende har sparet virksomheden en formue i konsulentbistand.

Vink Plast har ikke tidligere samarbejdet med højtuddannede studerende, da de i foråret 2016 bliver kontaktet af Aarhus Maskinmesterskole og industrinetværket Industry Smart Center Randers (ISCR).

Virksomheden havde imidlertid et ønske om at optimere den interne produktion og logistik, så de opretter praktikantstilling, der fanger studerende på Aarhus Maskinmesterskole Danni Søndergaards opmærksomhed.

- Praktikopslaget fra Vink ramte lige det som jeg gerne ville arbejde med, nemlig produktionsoptimering og lean. Jeg synes, at det lød rigtig spændende at få lov til at kigge med friske øjne på det fysiske flow i Vink og komme med mine egne forslag til, hvordan produktionen kunne optimeres, siger Danni Søndergaard.  

Ville have kostet kassen
Produktionschef i Vink, Jesper Stordal, er blevet overrasket over, hvor meget det har givet virksomheden, at have en maskinmesterstuderende tilknyttet:

- Vi har i lang gerne villet forbedre vores logistik-flow i produktionen, men vi har manglet de ekstra ressourcer og friske øjne, der kunne hjælpe os videre i arbejdet. Nu har vi fået udarbejdet et rigtig godt beslutningsgrundlag til at ændre vores interne flow, som ville have kostet os kassen at få lavet hos et konsulenthus. 

Samarbejdet forløb over to måneder i efteråret 2016 og blev afsluttet med, at Danni Søndergaard skrev sit bachelorprojekt med udgangspunkt i Vinks produktionsflow.

- Bacheloropgaven tager udgangspunkt i det arbejde som Danni har lavet hos os med bl.a. at trække data ud om produktgrupper og deres flow hele vejen igennem virksomheden. Det er der kommet en meget værdifuld analyse ud af, som kommer til at anvise vores nye produktions lay-out og hjælpe os rigtig meget, når vi inden længe skal opstille nyt maskinel, siger Jesper Stordal.

Gevinst begge veje
Men det er ikke kun Jesper Stordal og Vink, der har fået noget ud af samarbejdet. Danni Søndergaard er i kølvandet på forløbet hos Vink blevet afklaret omkring sit fremtidige speciale:

- Jeg er blevet helt overbevist om, at jeg skal specialisere mig inden for produktionsstyring og ledelse. Og jeg har fundet ud af, at jeg gerne vil arbejde med produktion og ledelse i en større dansk produktionsvirksomhed. På den måde kan man sige, at min praktik hos Vink har gjort det klart for mig, hvad jeg gerne vil beskæftige mig med i fremtiden”, siger Danni Søndergaard.  

Hos Vink er man ganske begejstret for at kunne bidrage til uddannelsen af fremtidens dygtige, produktionsorienterede studerende:

- Vi kan jo se, at der også er en masse gevinster at hente for os, uden at vi skal bruge særlig lang tid på at holde vedkommende i hånden. Vi har holdt statusmøder i ny og næ, men ellers har Danni været stort set selvkørende, og han har selv taget initiativ til at snakke med de rette folk i produktionen for at komme videre. Så vi vil helt sikkert gerne have en dygtig studerende igen, når muligheden byder sig og næste skuffeprojekt skal i gang, slutter Jesper Stordal.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.366