23948sdkhjf

Samarbejde mellem Vestas og Aalborg Universitet fordobles

Det 42 mio. kr. store samarbejde mellem Vestas og Institut for Energiteknik på Aalborg Universitet, ”Vestas Power Programme”, har fordoblet sin arbejdsstyrke ved ansættelsen af fem nye ph.d.-studerende og en lektor.
I juli 2009 blev Ravindra Nath Mukerjee fastansat som lektor på Vestas Power Programme. Ravindra Nath Mukerjee arbejder med et projekt inden for elværker og styring og betjening af elnet. Oven på en længere proces blev fem nye ph.d. studerende ligeledes ansat; to i august og de resterende tre i oktober. Tilsammen bringer det antallet af ph.d. studerende på Vestas Power Programme op på otte i alt. De nye ph.d.-studerende er:

Maciej Swierczynski (Polen) er ansat på projektet “Storage Systems for Large Wind Turbines”. Formålet med dette projekt er at analysere og evaluere forskellige energi- og energistyringsstrategier i forbindelse med lagring i vindparker. Målet er at blive i stand til at forbedre ydedygtigheden i vindkraftanlæg således, de er på niveau med almindelige kraftanlæg.

Andrzej Adamczyk (Polen) er ansat på projektet “FACTS based Connection of Wind Power Plants to the Grid”. Formålet med dette projekt er at analysere og sammenligne forskellige vekselstrømsløsninger ved brug af nye fleksible vekselstrøm transmission systemer (FACTS) i store vindkraftanlæg med fuldskala omformere med fokus på indvirkningen på elnettet.

Müfit Altin (Tyrkiet) er ansat på projektet “Wind Power Plant Control for AC Connection”. Denne stilling blev genopslået i sommeren 2009 ovenpå tidligere ph.d. studerende Kalyan Dasguptas fratrædelse. Formålet med dette projekt er at analysere og sammenligne forskellige løsninger indenfor overførsel af vekselstrøm i vindparker. Projektet vil ydermere undersøge det nyeste inden for højspænding vekselstrømsoverførsel, fleksible vekselstrøm transmissionssystemer, generiske modeller af vindkraftanlæg, dynamiske reaktive kraftkompensationer og realtids simuleringer.

Ömer Göksu (Tyrkiet) er ansat på projektet “Advanced Control for Grid Converter for Large Wind Turbine”. Formålet med dette projekt er analyse af nye og robuste styringskonstruktioner og strategier for et vindkraftanlægs dynamiske, aktive og reaktive kraftstyring, håndtering af netforstyrrelser, diagnostik og kommunikation. Dette projekt er en udvidelse af et andet ph.d. projekt opstartet i 2008 under emnet styring af elnetomformer til store vindmøller. Projektet ledes af Hernán Miranda Delpino.

Rodrigo da Silva (Brasilien) er ansat på projektet “Optimisation of VSC-HVDC Transmission in Wind Power Plants”. Formålet med dette projekt er at analysere, hvordan højspændingsjævnstrøm-løsninger (traditionel og spændingskilde omformer) til netopkobling af store vindkraftværker kan designes og optimeres. Realtids-simuleringer i RTDS (realtime digital simulator) omgivelser og mindre prototypefremstillinger vil blive brugt som platform for validering.

Kilde: Aalborg Universitet - http://www.aau.dk

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.064