23948sdkhjf

Lego fyrer 63 medarbejdere i Danmark

Koncernen afskediger også personale i Ungarn, Mexico og Kina.

Lego fyrer 176 medarbejdere på i alt fire fabrikker fordelt over hele i verden. I Billund siger koncernen farvel til 63 medarbejdere, 86 i Mexico, 18 i Kina og ni i Ungarn.

Beslutningen kommer efter, at Lego for nylig meldte ud, at den forventer en salgsvækst i et mere fornuftigt leje, som de udtrykker det, efter flere år med meget høj vækst. Produktionskapaciteten bliver nu tilpasset den forventede efterspørgsel, skriver koncernen i en pressemeddelelse.

- Vores ambition om at nå børn over hele verden med fantastiske Lego-oplevelser er uforandret. Men som et resultat af en tilbagevenden til en salgsvækst i et mere fornuftigt leje, er det nødvendigt at sikre, at vores produktionskapacitet er tilpasset den efterspørgsel, vi ser på Lego-produkter, siger Bali Padda, administrerende direktør i Lego-koncernen.

- Vi har undersøgt alle muligheder for at undgå at reducere antallet af medarbejdere på vores fabrikker, men som en ansvarlig virksomhed er vi nødt til at tage de nødvendige skridt for at sikre Lego-koncernens langsigtede virke, siger Bali Padda i pressemeddelelsen.

- Det er en svær beslutning, da det altid er hårdt at tage afsked med engagerede og dygtige kolleger. Vi støtter de medarbejdere, der bliver påvirket og tilbyder en kompensation, der afspejler deres anciennitet i virksomheden, tilføjer han.

Lego har cirka 19.000 medarbejdere globalt - heraf er cirka 7.200 ansat på virksomhedens fabrikker i Danmark, Mexico, Kina, Ungarn og Tjekkiet.

Læs mere om: Lego
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078