23948sdkhjf

Søværnet satte sejl til charmeoffensiv

Se videoen

Torsdag den 30. marts 2017 var 25 maskinmesterstuderende fra SIMAC og Fredercia Maskinmesterskole taget til Fredercia Havn. De var inviteret ombord på Forsvarets skib 'ROTA'. Her ville Søværnet forsøge at give et indblik i livet omborg og samtidig rekrutere de studerende til at blive maskinstekniske officerer.

- Vi mangler simpelthen officerer i forsvaret og specielt i søværnet, siger oversergent Jawad Sundoo fra Forsvarets Rekruttering til TV SYD.

De unge er inviteret af kampagnen World Careers, der på vegne af hele Det Blå Danmark arbejder for at vise unge jobmulighederne i de maritime erhverv. Forsvaret, som lagde skib til i dag, er blot en blandt mange aktører, der åbner deres døre for World Careers' aktiviteter.

Skal bruge tre gang så mange ansøgere
Jawad Sundoo forklarer, at man i år skal bruge 20 nye maskintekniske officerer. Målet er at få omkring 60 ansøgninger i alt for at opnå det ønskede antal kvalificerede ansøgere, men lige nu har man kun modtaget 22 ansøgninger.

- Der er stor konkurrence om at få de her maskinmestre. Vi gør det her for at vise dem, at der er de her muligheder i Forsvaret, hvor de både kan tage en uddannelse og en lederuddannelse. De kan også få nogle oplevelser hos os, som de kan andre steder, siger Jawad Sundoo.

- Men spændende, det er det i hvert fald
Patrick Pedersen fra Fredericia Maskinmesterskole i Esbjerg, var en af de studerende, der var på besøg. Han ved dog ikke, om Søværnet er hans fremtidige arbejdsplads.

- Jeg ved ikke endnu, om det er noget for mig. Jeg må se om det er noget, der fanger min interesse, når jeg engang skal søge job – men spændende, det er det i hvert fald, så jeg vil ikke udelukke det, siger han.

Typisk vil maskinmestrene i forsvaret komme ud at arbejde på fregatter eller inspektionsskibe, der sejler mange steder i verden.

Artiklen er en del af temaet Video.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11