23948sdkhjf

Hemmelig kunde får elbilproducent til at udvide igen, igen

JP Group i Viborg gør klar til en ny specialproduktion. Det kræver ekstra plads og - sandsynligvis - ekstra hænder

Ny ordre på elbiler til JP Group i Viborg. Detaljer om projektet, som hvem kunden er, bliver ikke offentliggjort før senere på året. Det skriver Viborg Stifts Folkeblad.

- Vi tror på en fremtid for el-køretøjer, og en ny produktion er på vej her i Viborg, siger direktør Martin Pedersen til avisen.

Viborg-firmaet er i forvejen eneproducent af de eldrevne golf- og fritidsbiler fra firmaet Garia, som Lars Larsen står bag. Den nye tilføjelse skulle ikke være en konkurrent.

Ikke Olli-busser
Direktøren siger til Metal Supplys søstermedie Motor-magasinet, at der ikke er tale om en sammenhæng mellem den udvidede produktion og Vesthimmerlands Kommunes planer om at køre med førerløse elbusser af typen Olli fra producenten Lokal Motors, som landets største bilimportør Semler Gruppen for nyligt stiftede selskab Autonomous Mobility har importrettighederne til. Dette bekræftes af Semlers kommunikationschef Søs Ilum.

Semler og Vesthimmerland Kommune er imidlertid i forhandlinger om det skelsættende danske projekt i Nordjylland via Fonden Autonomous med robot-professoren Henrik Schärfe fra Aalborg Universitet i spidsen.

Når op på 40.000 m2
For at få plads til den ny opgave udvide firmaet. Igen, igen fristes man til at sige.

Udvidelsen kommer blot tre år efter den seneste, der føjede 3.000 m2 til komplekset i Viborgs nordlige udkant. Nu gælder udbygningen tre nye haller på samlet 4.800 m2. Med nybygningerne har firmaet 20 haller og lige knap 40.000 m2 i Viborg.

JP Group har cirka 200 ansatte. Halvdelen er i produktion- og montageafdelingen, og den anden halvdel i administrationen og handelsvirksomheden JP Group Automotive Martin Pedersen forventer, at den nye produktion vil skabe endnu flere arbejdspladser.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093