23948sdkhjf

Kurator kræver dokumentation efter krakket robotmesse

Blue Ocean Robotics har forklaret, hvordan 3,2 mio. kr. blev brugt til at arrangere robotkonferencen Robobusiness Europe. Kurator stadig ikke tilfreds

Blue Ocean Robotics har – som tidligere efterspurgt - redegjort for, hvorfor firmaet har beholdt 3,2 mio. kr. for arbejde med den konkursramte robotkonference Robobusiness Europe.

Konkursen i Robobusiness Europe
Robobusiness Europe gik konkurs i november sidste år, efter manglede lønudbetalinger fik en medarbejder til at indgive konkursbegæringen.

Robobusiness-konceptet er skabt af det amerikanske selskab EH Publishing, som sammen med den odenseanske robotvirksomhed, Blue Ocean Robotics, stiftede selskabet Robobusiness Europe, der stod bag konferencen i Odense. Direktør Marianne Andersen ejede ligeledes 4 procent af selskabe

Læs mere: Fynsk robotkonference konkurs

Kurator efterspørger nu dokumentation for redegørelsen.

- De har redegjort for, at modregningen mere eller mindre skyldes arbejde, de har lavet før stiftelsen af det nye selskab. Derudover har de oplyst, at nogle efterfølgende pengestrømme mellem selskaberne skyldes arbejde foretaget efter stiftelsen, fordi der var problemer med nogle medarbejdere, der skulle overføres. Men vi har ikke modtaget nogen dokumentation, der underbygger det, som virksomheden skriver, siger Alexander Suder, advokat ved Lett Advokater og kurator for konkursboet efter virksomheden Robobusiness Europe Aps, til fyens.dk.

Han understreger, at Blue Ocean Robotics kan have ret til at lave en modregning for det udførte arbejde. Nu vil kurator dels udbede robotfirmaet om konkrete beviser. Dels bede den tidligere direktør for det konkursramte selskab om at bekræfte Blue Ocean Robotics udlægning.

Til fyens.dk understreger Blue Ocean Robotics direktør, Claus Risager, at alle dele af redegørelsen kan dokumenteres. 

Udgifter til medarbejderes arbejde med messen
Blue Ocean Robotics stiftede i efteråret 2015 selskabet Robobusiness Europe Aps – som sidenhen er gået konkurs - for at overtage arbejdet med robotmessen Robobusiness Europe. 

I den forbindelse afholdt Blue Ocean Robotics angiveligt udgifter for 3,2 mio. kr. med at arrangere messen, inden aktiviteterne overgik til til Robobusiness Europe. De udgifter har kurator tidligere efterspurgt dokumentation for.

Claus Risager, tidligere bestyrelsesformand i Robobusiness Europe og direktør i Blue Ocean Robotics, har tidligere forklaret, at udgifterne bl.a. han sammen med tre medarbejdere havde arbejdet med robotmessen på fuld tid i to år.

Kilde: Fyens.dk

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156