23948sdkhjf

Bornholmsk fartøj får motoroverhaling i Hirtshals

Skaga Marine Service er valgt til at udføre overhaling af motoren på slæbebåden Vitus.

Skipper Jesper Hansen er ligesom slæbebåden Vitus hjemmehørende i fiskerbyen Tejn på Bornholm. Længere væk fra Hirtshals kan man næsten ikke komme, men alligevel er det i den nordjyske havneby, Vitus er lagt op for at få en komplet overhaling af skibets motor.

Det er Hirtshals-firmaet Skaga Marine Service med Preben Mortensen i spidsen, der står for projektet, der involverer tre mand i tre uger.

Hovedmotoren, en Wärtsilä 624TS, har blandt andet fået renoveret topstykker, skiftet lejer og hovedlejer i krumtapakslen samt fået kontrolleret gear. Netop gear er én af kernekompetencerne hos Hirtshals-virksomheden, som også arbejder bredt med service og produktion indenfor såvel det maritime og offshore som industri og kraftværker.

Selvom Jesper Hansen ikke på forhånd kendte Skaga Marine Service, var valget let. Dels er der det rent praktiske: Vitus skal efter overhalingen direkte til Polen efter en nybygning, der skal videre til et norsk værft. Og så ligger Hirtshals meget bekvemt på halvvejen. Dels er det et spørgsmål om tillid til, at Skaga Marine Service kan udføre opgaven ordentlig og til tiden.

Dansk flag og besætning
For Jesper Hansen, der har 28 års erfaring indenfor branchen, er der ikke noget alternativ til en dansk serviceleverandør.

- Vi er en dansk besætning, vi sejler under dansk flag, så selvfølgelig vælger vi en dansk virksomhed, når vi skal have noget lavet, understreger skipperen.

Han og resten af den fem mand store besætning, der også tæller hans kone, en styrmand og to matroser, opererer ellers over hele verden med Vitus.

Slæbebåden, der er bygget på et finsk værft i 1978, har Jesper Hansen ejet siden 2003, og i den tid har de sejlet på både Newfoundland i Canada, Lagos i Nigeria, Sortehavet, Hvidehavet og en del i Middelhavet. Alene turen til Newfoundland og hjem igen tog mere end en måned, med 22 dages sejlads over Atlanterhavet til Esbjerg.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.515