23948sdkhjf

Populære planslibere: De ringer fra hele verden

De gamle Jakobsen Planslibere er næsten uopslidelige. Firmaet bag dem renoverer mange af dem.

 De står i rækker maskine efter maskine. Gamle Jakobsen Planslibere, som bare skal have skiftet nogle bevægelige dele og friskes lidt op. Så er de klar til en ny tørn.

Jakobsen Planslibere i Vejle mærker stor efterspørgsel efter de gamle maskiner, selvom virksomheden også udbyder helt nye Jakobsen-maskiner.

- Vi har meget mere flow på de gamle maskiner, end på de nye. Vi har solgt næsten alle de maskiner, som vi har her, siger Simon Bast, teknisk rådgiver i Jakobsen Planslibere og peger ud over fem-seks af de gamle Jakobsen-maskiner.

Jakobsen Planslibere opkøber de gamle maskiner eller tager dem i bytte, og så gennemfører de et hovedeftersyn af maskinerne, hvor blandt andet spindellejerne bliver udskiftet. Derefter bliver maskinerne solgt.

Metalvirksomhederne vil gerne have de gamle maskiner, som de kender.

- Folk har et forhold til de gamle Jakobsen-maskiner. Det kunne vi senest se på VTM-messen i Odense. De holder i meget lang tid, siger Simon Bast.

Han står i spidsen for arbejdet med de gamle maskiner.

Jakobsen Planslibere er gennem årtierne især blevet solgt i Danmark og Tyskland. Men i dag er maskinerne spredt over en række lande.

Spredt over hele verden
Simon Bast har fået henvendelser om reservedele og lignende fra mange steder i verden. Han har for nyligt rejst et par gange til Tyskland for at få nogle Jakobsen Planslibere op at køre igen.

- Folk har ringet fra Indien, Australien og Dubai. Jeg er faktisk også blevet ringet op af en teknisk skole i Mexico, som havde en Jakobsen Plansliber.

Simon Bast og hans kolleger, der arbejder med de gamle planslibere, renoverer de mekaniske dele. Simon Bast sørger desuden for at udskifte de printkort, der styrer maskinerne.

- Min opgave er at finde tilsvarende printkort eller at bygge det om, siger Simon Bast, der er godt hjulpet med en baggrund som elektronikmekaniker.

Plansliberne bruges til forskellig værkstøjsproduktion, eksempelvis til værktøjer til sprøjtestøbemaskiner, hvor man ønsker 100 procent plane flader.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079