23948sdkhjf

Hesø får ordre på ordre fra Mellemeuropa

Industrielle vaskeanlæg fra Vejle bliver installeret i stor stil hos metal- og aluminiumsstøberier i den centrale del af Europa. Slovenien fører an.

En større aftale med en slovensk koncern, som også har afdelinger i Kroatien og Makedonien, får nu den sydjyske producent til at fokusere mere på landene omkring Balkan. Områdets mange underleverandører til bilindustrien passer godt til kompetencerne i Vejle-virksomheden, forklarer direktør Kristian Pausgaard, der samtidig erkender, at man indtil nu ikke har haft en målrettet strategi i den del af Europa.

- Det bliver der ændret på. Der er absolut potentiale, men det er svært at sige, hvor stort det er. Vi kan fornemme, både på ordrer og forespørgsler, at mange støberier i regionen opgraderer produktionslinjerne. For at få en bedre føling med markedet, tager vi senere i foråret på industrimesse i Slovenien.

Lokal forhandler en mulighed
Kristian Pausgaard fortæller videre, at knap 30 vaskeanlæg er afsat i Mellemeuropa de senere år. Heraf er de fleste gennemløbsvaskere til rensning af især aluminiumsprofiler. Med en gennemsnitspris per anlæg på den gode side af en ½ mio. kr. vurderer han, at en permanent tilstedeværelse i området kan betale sig. Hvis man vel at mærke finder den rigtige samarbejdspartner. Indtil nu har salgsindsatsen været koordineret sammen med Hesøs tyske søsterselskab.

- Det har fungeret upåklageligt, men der kan naturligvis være fordele ved én eller flere lokale forhandlere. De har en anden indgangsvinkel, og kommer ofte tættere på kunden. Vi har meget gavn af vores forhandlere i eksempelvis Storbritannien og Sverige, siger han og tilføjer, at man i øjeblikket er ved at klargøre endnu en gennemløbsmaskine til installation i Slovenien.

Flere store anlæg i DK
Starten på 2017 har budt på stor travlhed. Mange leverancer til specielt Tyskland, Sverige og Danmark præger øjebliksbilledet, og på det danske marked er der fremgang i afsætningen af større gennemløbsanlæg. Generelt er tempoet skruet op hos de primære kundegrupper, vurderer Pausgaard.

- Der kommer stadig mere fokus på automatisering – også når det gælder vask og rens af emner. Vi fremstiller stadig mere avancerede anlæg. Metalindustrien er meget opmærksom på fordelene. Nogle kunder har udvidet faciliteterne, andre har udvidet maskinparken eller udskiftet ældre vaskeanlæg. I det hele taget er der stor aktivitet – uanset om det er i Slovenien, Tyskland eller Danmark, slutter direktøren.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078