23948sdkhjf

Ny salgschef sætter turbo på On Robot

Producenten af robotgribere slår sin egen salgsrekord måned efter måned

Det er få uger siden, Kenneth Bruun Henriksen havde første arbejdsdag i Odense-virksomheden On Robot. Alligevel har han allerede sikret en langt mere finmasket distribution af den kollaborative robotgriber RG2 i Europa. Så nu kan den europæiske fremstillingsindustri få den danske opfindelse via 33 europæiske forhandlere – en forøgelse på 10 forhandlere siden årsskiftet.

Den indsats afspejler sig også i ordrebogen hos On Robot: 

- Vi overgår faktisk os selv hver måned, hvor salget slår nye rekorder. Efterspørgslen på vores gribere er størst i lande som Tyskland og Frankrig, hvor bilindustrien og dens underleverandører dominerer samt her i Danmark, hvor der er et stort fokus på at øge konkurrenceevnen via automatisering, fortæller Kenneth Bruun Henriksen, som har titel af area sales manager - Europe, der var medarbejder nummer syv hos On Robot. Bag sig har han mere end 10 års erfaring med lederstillinger inden for teknologi, salg og eksport.

Rammer et boomende marked
CEO i On Robot, Torben Ekvall, er vældig tilfreds med at have fået Kenneth Bruun Henriksen om bord i virksomheden:

- Kenneth Bruun Henriksen blev en del af On Robot på det helt rigtige tidspunkt, da det er lige nu, markedet for kollaborative robotter for alvor boomer. Kenneth Bruun Henriksen har både den rette entreprenørånd og en stærkt internationalt erfaring, siger han.

Målet for 2017 er at udvide On Robots distribution med yderligere 20 nye forhandlere alene i Europa. På verdensplan har On Robot etableret distribution i mere end 40 lande, herunder senest også et kontor i USA under ledelse af den robot-erfarne profil Gary Eliasson. Det handler om at være gearet til den voldsomme vækst inden for samarbejdende robotter, cobotter, som allerede er i gang. Ifølge analysehuset Research and Markets ventes cobot-markedet at vokse fra en samlet værdi på 1,3 mia. kr. i 2016 til 26,8 mia. kr. i 2021. 

Nye folk til nye lokaler
On Robot solgte sin første kollaborative griber i 2015. Nu er virksomheden netop flyttet ud af sine hidtidige lokaler på Havnegade i Odense og ind i et større domicil i det sydvestlige Odense for at få plads til yderligere vækst.

Aktuelt søger On Robot tre nye robot-specialister inden for softwareudvikling og teknisk support. 

- Jeg kan godt lide at være med til at bygge noget op. Her i On Robot er der masser af drivkraft, og der hersker en innovativ ånd. On Robot har ramt et produkt, som er banebrydende. Fremtidsperspektiverne og mulighederne med automatisering er kæmpestore og åbenlyse, og det passer mig perfekt at blive en del af denne vilde rejse, fortæller Kenneth Bruun Henriksen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.361