23948sdkhjf

Bladt vinder svensk broprojekt

Aalborg-firmaet er valgt som totalentreprenør i Helsingborg.

I det østlige Aalborg kan Bladt Industries glæde sig over at føje endnu et projekt til den efterhånden omfattende liste over komplicerede broreferencer.

Sammen med Dissing+Weitling Architecture, Cowi og AB Clausen har stålentreprenøren fået til opgave at bygge en gangbro, der skal forbinde to områder på hver sin side af en dyb kløft i slotsparken ved Sofiero Slot i Helsingborg.

Den dobbeltkrumme ”Sofias Bro” får et spænd på 56,8 meter og bliver 2,6 meter bred. Broen er tegnet som en ren stålbro med en udformning, der gør selve produktionen til en udfordring ud over det sædvanlige:

- Det er en let og luftig konstruktion, der skulpturelt pryder landskabet. Men det, at den krummer i to retninger, gør den ekstra kompliceret at konstruere. Der er mange buer, der skal passe sammen med en meget lille tolerance, fortæller Kim Bringsjord fra Bladt Industries’ division for infrastruktur.

Udover selve produktionen ligger der endnu en stor opgave i projektet for Bladt. Broen skal nemlig løftes på plads med et enkelt løft i et vanskeligt terræn, hvor Bladt skal sørge for, at træerne ikke lider skade under monteringen, som efter planen finder sted i fjerde kvartal 2017.

Det er i øvrigt ikke første gang, at Bladt samarbejder med Dissing+Weitling på et broprojekt. Sammen med Cobe står Dissing+Weitling bag designet af broen ved den nye Køge Nord Station, som Bladt Industries netop nu er i gang med at producere.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078