23948sdkhjf

Semco i nyt, norsk samarbejde

Semco Maritime og Skipavika indgår strategisk aftale om service-beredskab for alle rigge ved havneanlægget Skipavika Terminal nær Bergen.

Semco Maritime og Skipavika har indgået en strategisk aftale om service-beredskab for rigge placeret ved havneanlægget Skipavika Terminal nær Bergen. Det oplyser den danske offshore-virksomhed i en pressemeddelelse.

Samarbejdet består i, at Skipavika lægger faciliteter til, og Semco Maritime etablerer sin ”Ship yard-in-the-Box” løsning på Skipavika Terminals område, så alt nødvendigt udstyr, værksteder og faciliteter er til stede, når en rig skal serviceres eller reaktiveres.

- Trods et fortsat svært marked for offshore olie- og gasaktiviteter ser vi tegn på en bedring i løbet af 2017. Med vores ”Ship yard-in-the-Box”-koncept, kan vi inden for 24 timer mobilisere vores team af rig-specialister til klargøring. Den agilitet er afgørende for rig-operatører, der med kort varsel skal levere en operativ rig eller et boreskib, siger Lars Skov, administrerende direktør, Semco Maritime, Norge.

For Skipavika Terminal, der for øjeblikket lægger kaj til seks rigge i kold og varm ”stacking”, gør aftalen med Semco Maritime det muligt at tilbyde øjeblikkelig assistance til ledige rigge, der skal klargøres til nye opgaver, siger managing director Lars Hellandsjø.

- Navnlig Bergen-området mærker for øjeblikket en stigende interesse for reaktivering af rigge. Udover øgede operative muligheder for de rigge, som vi har liggende i dag, gør aftalen også Skipavika Terminal attraktiv for operatører på udkig efter assistance til en rig, der med kort varsel skal kunne klargøres til nye opgaver, siger Lars Hellandsjø.

Aftalen indebærer også fælles planer om at udvikle den tidligere Ubådsbase Olavsvern ved Tromsø som nordnorsk center for store arktiske semisub-rigge, der kræver 20 meters vanddybde for at kunne gå til servicekaj.

Det nye samarbejde med Skipavika Terminal supplerer Semco Maritimes faciliteter ved Hanøytangen - der råder over en Europas dybeste tørdok - samt rigfaciliteterne ved Invergordon, Skotland, og ved hovedsædet i Esbjerg.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.376