23948sdkhjf

Produktnyhed fra Kemppi

I mange år har finske Kemppi været mest kendt for sine større svejseanlæg og for sin avancerede inverterteknologi. Men de finske teknikere viser, at de kan mere end det med deres MinarcMig 150 A og MinarcMig 180.
Det er blevet sjovere at svejse - når det er med Kemppi

I mange år har finske Kemppi været mest kendt for sine større svejseanlæg og for sin avancerede inverterteknologi. Men de finske teknikere viser, at de kan mere end det med deres MinarcMig 150 A og MinarcMig 180.

Sidste år viste Finske Kempii Oy, der er en af de førende producenter inden for svejseudstyr, at de også kan lancere CO2 anlæg – en MinarcMig 150 A så dagens lys.

Nu er der også kommet et lidt større anlæg til – en MinarcMig 180, der yder 180 A.

- MinarcMig 150 er især beregnet til mindre opgaver i tyndplader af stål i tykkelser op til 2mm, mens MinarcMig 180 er god til lidt større opgaver, f.eks. svejsninger af aluminium og rustfrit stål, fortæller direktør Steen Bergstrøm fra Kemppi A/S i Skovlunde.

Kemppi var blandt de første, der introducerede avanceret teknologi og adaptiv styring. Det betyder, at man kan fremstille svejseanlæg med meget lavere vægt for samme strøm i håndtaget og derudover hæve kvaliteten af svejsningerne.

Med inverterteknologien ensrettes lysnettets 230 V AC, hvorefter den pulserende jævnstrøm hakkes i stykker af transistorer, der switcher med en frekvens på omkring 20 kHz. Efter nedtransformering og ensretning får man den høje DC-strøm og lave DC-spænding, der kræves ved svejsearbejder.

Inverterteknologien giver også mulighed for at regulere svejsestrømmen, så den er optimal til opgaven.

Ved adaptiv styring skal man kun indstille pladetykkelsen og udseendet af svejsesømmen, derefter indstiller anlægget sig selv.

Nemmere kan det næppe være, det er blevet sjovere at svejse.

Kan ikke fejlbetjenes
MinarcMig 150 er blevet så stor en succes, at den finske fabrik har svært ved at følge med efterspørgslen. Anlægget henvender sig til alle, der brug for at svejse i tyndplader af jern og ikke skal svejse otte timer dag ud og dag ind.

MinarcMig 180 kan lidt mere end MinarcMig 150. Der er også gjort lidt mere ud af brugerfladen. Informationerne udlæses på et stort LC-Display, og indstillingerne sker ved at trykke på taster, dreje på knapper og samtidig aflæse indstillingerne på displayet.

- Du kan faktisk ikke fejlbetjene dette anlæg. Når du er færdig med at svejse, får du automatisk information om, hvilken strøm og spænding, du har svejset med, og heller ikke materialet kan du gå forkert af, forklarer Steen Bergstrøm.

Samtidigt peger han på, at de små Kemppi MIG-anlæg er geniale med den adaptive styring – fx er det slut med at flytte rundt på diverse udtag og klemmer. Anlægget tilpasser selv svejsestrøm og -spænding til opgaven.

Også gasløs rørtråd
MinarcMig anlæggene gør det meget sjovere at svejse, og da der også er mulighed for at svejse med gasløs rørtråd – så gasflasken kan undværes – er det en rigtig god løsning for håndværkere. Både dem på landevejen og dem hjemme på værkstedet.

- Både elektrikeren, der svejser kabelbakker, entreprenøren og landmanden, der selv reparerer sine maskiner, bilmekanikeren, servicemontøren og mange andre har glæde af Kemppi anlæggene, understreger Steen Bergstrøm.

Han peger også på, at Kemppi anlæggene er beregnet til professionelt arbejde og kvalitetsmæssigt ikke kan sammenlignes med anlæggene, som byggemarkederne sælger til private.

Kilde: Kemppi Oy

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078