23948sdkhjf

PolyTech åbner afdeling i USA

Den danske teknologivirksomhed vil tættere på den amerikanske vindmølleindustri.

PolyTech har etableret afdeling i Denver, Colorado, for at være i stand til at servicere den amerikanske vindmølleindustri og dens leverandører med smidig og hurtig levering af komponenter.

Hidtil er det amerikanske marked blevet forsynet med produkter transporteret med containerskibe fra Europa og Kina. Med det nye lager på 2.000 kvadratmeter i Greeley nord for Denver vil PolyTech kunne reducere leveringstiden dramatisk fra hidtil seks-syv uger til maksimalt 72 timer, efter en ordre er afgivet.

- Det amerikanske vindmøllemarked har historisk været stort, og vi forventer, at det også i fremtiden vil være meget vigtigt for os. Vi ønsker at være tæt på kunderne og er overbeviste om, at den nye afdeling i Colorado vil skabe grundlag for yderligere vækst. En naturlig følge af den fremskudte lageraktivitet vil være, at vi inden for nogle år etablerer produktion i USA, siger administrerende direktør Mads Kirkegaard, PolyTech.

Vindmølleproducenter og andre industrier kræver i stigende omfang at få leveret råvarer og komponenter med korte intervaller, så de kan reducere lagre, og disse krav ønsker PolyTech at imødekomme. I den første fase forventer Mads Kirkegaard, at cirka 100 varenumre skal lagerføres, primært komponenter til produktion af vinger, men også til naceller. Afdelingen vil være i drift i løbet af første kvartal 2017.

- Vores berettigelse i markedet er at udvikle og fremstille produkter og systemer med højt teknologiindhold, men også at tilbyde logistikløsninger, der giver kunderne en smidigere hverdag og færre omkostninger. Både i Europa og USA ønsker vi derudover at dyrke eftermarkedet med levering af komponenter til energiselskaber og deres leverandører yderligere. Vi ser i det hele taget nye forretningsmuligheder ved at være mere markant til stede og har valgt Denver-området, fordi flere af verdens største vindmølleproducenter i forvejen har fabrikker og udviklingsaktiviteter i regionen, som vi nu kan supportere, siger Mads Kirkegaard.    

PolyTech vil på kort sigt beskæftige få medarbejdere i Denver, men i takt med den forventede udvikling som hub for levering af komponenter til at servicere det amerikanske vindmøllemarked vil staben blive øget og tillige omfatte salgsmedarbejdere.  

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.328