23948sdkhjf

Nyt Lang-system fodrer maskiner døgnet rundt

KJV lancerer nu Robo-Trex og Robo-Shelf - to nye automationssystemer fra Lang Technik til de spåntagende maskiner.

Ude i den spåntagende industri har teknik- og værktøjsleverandøren KJV nu rundet 20 installationer af håndteringssystemer til ubemandet drift fra tyske Lang Technik.

Fra samme firma introducerer KJV nu den næste generation af automationssystemer: Robo-Trex og Robo-Shelf, der kan tilpasses alle typer bearbejdningscentre.

Begge typer kan håndtere en del flere emner end de hidtidige systemer, oplyser KJV.

Niels Johansen, en af KJV’s Lang Technik-eksperter, forventer da også et stort potentiale for de nye automationssystemer, der også kan anvendes til mindre serier.

- Vi oplever, at stadigt flere virksomheder indser, at automatisering er den hurtige vej til markant at øge deres fleksibilitet, kapacitet og konkurrenceevne. Og her er Robo-Trex og Robo-Shelf oplagte muligheder. De to nye automationssystemer maksimerer virksomhedernes maskinudnyttelse, da de gør det muligt at køre fem-akset ubemandet drift i døgndrift. Desuden frigør de mandskabstimer: Systemerne kan lades i drift, er hurtige at betjene, og efter ladning kører de ubemandet, siger Niels Johansen.

Han påpeger, at KJV inden kundens køb af systemet går ind og dokumenterer systemets gevinst.

- Overvejer en virksomhed at anskaffe et Lang Technik automationssystem, går vi ind og dokumenterer, hvordan et sådant system påvirker virksomhedens lønsomhed - herunder maskinudnyttelse - før et eventuelt køb. Vi regner på, hvad det betyder, hvis virksomheden kan udvide sin produktionstid eller kapacitet med for eksempel otte eller 16 timer, det vil sige køre med ubemandet to- og tre-holdsskift. Bedst udnyttelse kan man forvente ved fem-akset bearbejdning. Typisk vil de to nye automationssystemer have en kort tilbagebetalingstid på et til to år, siger han.

Stort og lille system
Det mindste af systemerne - Robo-Trex - lagrer emner på maksimalt 12 kilo i to styk automationsvogne, som kan udvides til fire styk Robo-Trex skal ikke programmeres. Det større system - Robo-Shelf - håndterer emner på op til maksimum 60 kilo. Emnerne og tilhørende skruestik lagres på fleksible hylder, der kan tilpasses emnernes højde.

Robot-Shelf kan også håndtere paletter. Det er muligt at slå automationen fra og køre med manuel bearbejdning uden, at systemet skal flyttes. Hvorvidt man skal vælge det ene eller det anden system afhænger først og fremmest af, hvilken vægt de emner har, som man skal håndtere. Begge systemer anvender skruestikke fra Lang Technik, der ved hjælp af prægning spænder på blot 3 mm af råemnet, hvorved der spares materiale. Systemerne er simple at betjene og kan tages i brug efter en kortere opstillings- og oplæringstid. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.313