23948sdkhjf

Lemvigh-Müller optimerer savecentre

En optimering af stålkoncernens to savecentre giver mulighed for at levere større serier på kortere tid.

Forleden kunne Lemvigh-Müller annoncere over for kunderne, at koncernens savekapacitet var blevet firedoblet - hvad angår "dag-til-dag levering".

- Vi har købt nyt og optimeret vores save, og så har vi set lidt på, om vi kan ændre den måde, vi hidtil har lavet tingene på, forklarer Michael Christensen, der er divisionsdirektør for Stål og Metal hos Lemvigh-Müller.

Stålgrossisten har to savecentre i henholdsvis Skjern og Randers, og det er i Randers, at man nu har fået fornøjelsen af en ny Kasto-sav, mens man i Skjern har optimeret på det eksisterende saveanlæg.

- Det er et spørgsmål om, hvordan vi fordeler opgaverne mellem vores to centre. Nu har vi kørt SAP i et stykke tid, og vi bliver klogere hver dag. Når vi ser på historikken for 2015 og 2016, kan vi se muligheden for at lave lidt optimering, og det er det, der gør, at vi tør tage det næste step, fortæller Michael Christensen.

Flere snit fra dag til dag
Næste trin består i at sikre, at kunderne kan få foretaget flere snit fra dag til dag. Hidtil har Lemvigh-Müller garanteret dag-til-dag-levering på op til fem snit, men den grænse rykker man nu til 20. Det sker i en erkendelse af, at leveringstider bliver stadig vigtigere for kunderne.

- Nu har vi kørt med fem styk i rigtig mange år, og måske var det ved at være på tide, at vi opjusterede det. Vi har studeret de data, vi har, og set på, hvordan vores savning kører henover dagen og året, og der kan vi se, at nogen af vores kunder har spurgt på mere end fem styk, forklarer Michael Christensen, der dog ikke frygter at sætte de to saveafdelinger under alt for stort pres.

- Vi regner ikke med, at der kommer en masse ordrer på 20 styk, så vi har været villige til at tage chancen. De fleste kunder skal normalt have savet en enkelt eller to, siger han.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078