23948sdkhjf

Stor interesse for ballastvand på Lindø

Den 28 februar mødes den danske maritime branche på Lindø for at diskutere mulighederne i den nye ballastvandskonvention.

Når ballastvandskonventionen træder i kraft den 8. september i år, skal op mod 60.000 skibe på verdensplan udstyres med nye ballastvandssystemer. I Danmark er der alene op mod 1.900 fartøjer under dansk flag, der skal retrofittes til en samlet værdi på op til 9 mia. kr.

For at synliggøre markedspotentialet og samarbejdsmulighederne på området holder Fyns Maritime Klynge i samarbejde med Danske Maritime en konference om ballastvand den 28. februar på Lindø.

- Vi ønsker med konferencen at give producent-, design- og installationsvirksomheder et indblik i, hvordan de kan få et bid af det kæmpemæssige marked. Alene i Danmark vil der være hundredevis - ja måske tusindvis af danske arbejdspladser i ballastvand. Det gælder både selve systemerne og installationen, siger Michael Prehn, underdirektør i Danske Maritime og medarrangør af konferencen.

De to arrangører glæder sig over den store interesse og opbakning, som konferencen har skabt indtil videre. Store maritime spillere som Desmi, Alfa Laval, Bawat, Litehauz og Fayard har allerede meldt deres ankomst, og i løbet af konferencen vil de diskutere muligheder i markedet og behovet for samarbejde mellem forskellige typer af virksomheder.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.494