23948sdkhjf

Vestas sælger hovedkvarter

Vindmølleproducentens hovedkvarter i Århus er nu blevet overtaget af Solstra Capital Partners og Sampension. Det oplyser Vestas i en pressemeddelelse.

Det drejer sig om to bygninger på Hedeager 42 og 44, som Vestas i samme ombæring leaser tilbage.

De to kontorejendomme er på henholdsvis 32.000 kvadratmeter og 30.000 kvadratmeter. Vestas har sit hovedkontor i den ene og anvender delvist den anden sammen med Alm. Brand, der også fortsætter som lejer. Der skal findes nye lejere til den resterende halvdel.

Prisen for de to ejendomme udgør 737 mio. kr.

- På Hedeager 44 frigør Vestas kontorkvadratmeter, som vi kan konvertere til et moderne multibruger kontorhus, der giver Vestas en mulighed for at få mere fleksible lejeløsninger. Samtidig sikres Vestas en base i Århus ved en længere lejekontrakt på Hedeager 42, der huser deres hovedkontor og strategisk vigtige kvadratmetre til deres test center. Vestas har dermed opnået en optimal blanding af sikkerhed og fleksibilitet i deres lejeforhold samtidig med, at vi har lavet en attraktiv investering, siger managing partner Johan Ewald Lorentzen, Solstra Capital Partners.

Vestas købte grunden i Skejby i 2008 og flyttede hovedkvarteret dertil fra Randers i 2011. I forvejen havde vindmølleproducenten en udviklingsafdeling i Skejby.

Siden 2011 har Vestas løbende flyttet afdelinger fra Randers til hovedkvarteret, og ved indgangen til 2014 var det meste af koncernens administration samlet i Skejby. Siden har vindmølleproducenten dog flyttet hovedsalgskontoret, kommunikations- og marketingsafdelingen samt finansafdelingen til København.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.515