23948sdkhjf

5 akser der gør forskellen

Plastvirksomheden Induflex investerede sidste år i en maskine til bearbejdning af plastemner, der laver mere fuldendte kundeordrer, letter produktionen og gør det sjovere at møde på arbejde.

For 11 måneder fik maskinparken på plastvirksomheden Induflex en ny beboer. Morbidelli 400 CNC flyttede ind i produktionshallen og har ændret i Støvringsvirksomhedens ordrebog.

- Før vi fik den nye maskine oplevede vi at være låst i mange af de opgaver, vi fik stillet. Vi måtte simpelthen sige nej til ordrer, fordi vi med de tidligere maskiner ikke kunne løse opgaven overhovedet. Nu kan vi lave flere produkter med flere detaljer og endda gøre det hurtigere, så det er da blevet sjovere at gå på arbejde, siger værkfører Thomas Søgaard fra Induflex til AutomationsFokus.

Avancerede løsninger
I Induflex’ maskinhal produceres industridele i plast, der langt overvejende er målrettet de kunder, der leverer maskiner til fødevareindustrien. Efterhånden som de maskiner bliver mere avanceret og teknologisk funderet, må det enskelte plastelement også følge med graden af detaljer. Derfor er den nye Morbidelli 400 CNC et kærkomment medlem i Støvring virksomheden, siger Thomas Søgaard.

Aksler giver flere detaljer
Morbidelli 400 CNC er udstyret med et 5-akset fræser og kan dermed bearbejde plastemnet fra flere vinkler. Med den tidligere maskine kunne plastemnet kun bearbejdes oppefra og ned, som Thomas Søgaard beskriver det, hvilket begrænsede maskinens udfoldelse og mulighed for at fræse eksempelvis vinkler ind i produktet.

De mange akser gør, at fræsningen kan ske fra flere udgangspunkter og dermed skabe mere avancerede produkter med højere detaljerigdom og flere vinkler på produktet.

- Tidligere skulle vi have produktet ud af maskinen og give det en ny placering tre-fire gange, for at få vinkler fræset ind i produktet. Nu kan akserne selv rotere om emnet, og det sparer selvfølgelig os for manuelle kræfter og gør produktionen både hurtigere og mere effektiv, siger Thomas Søgaard.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078