23948sdkhjf

Metalindustriens skapeste lærlinge kåret

DM i Skills sluttede lørdag i Gigantium i Aalborg.
Efter tre dages intens konkurrence blev vinderne af DM i Skills lørdag kåret.

- Det er fantastisk at opleve deltagernes ambitioner og engagement. Unge som disse er afgørende for danske virksomheders konkurrencekraft. Vi håber, de kan være med til at inspirere andre unge til at gå samme vej ved at vise, at en erhvervsuddannelse skaber et solidt fundament for et attraktivt arbejdsliv, siger Henrik Amdi Madsen, direktør for Industriens Uddannelser.

Vinder af DM for klejnsmede blev Svend Borup Christophersen fra Mariager, der går på Tradium og er i lære hos Lund Metal.

Vinder af DM for industriteknikere blev Jeppe Bangshøj Hermann fra Aalborg, der går på Tech College og er i lære hos VMR Ltd.

Sidst men ikke mindst blev vinder af DM for automatikteknikere Nikolaj Christensen fra Kjellerup, der går på Mercantec og er i lære hos Grundfos.

Glæden ved at vinde var tydelig.

- Det er helt vildt! Det er selvfølgelig fedt at vinde, men generelt har det bare været sjovt og udfordrende at være med. Det var nogle lange dage, og man er træt og øm i benene om aftenen. Men det har været en fantastisk oplevelse, siger 18-årige Svend Borup Christophersen, som var den yngste af de seks klejnsmede, som deltog i konkurrencen - og altså Danmarks bedste klejnsmedelærling.

DM i Skills blev skudt i gang torsdag den 26. januar, hvor blandt andet statsminister Lars Løkke Rasmussen var med til ønske de mange konkurrencedeltagere held og lykke.

Ved afslutningen og præmieoverrækkelsen den 28. januar deltog undervisningsminister Merete Riisager.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094