23948sdkhjf

Terma-direktør: Vi bliver i Grenaa

Hvad skal der til for at drive virksomhed i Danmark? 

Det var temaet på DI’s konference for små og mellemstore virksomheder (SMV’er) den 18. januar 2017 i Industriens Hus.

Administrerende direktør for Terma, Jens Maaløe, var den første taler på scenen. Han fortalte, at Terma, der leverer højteknologiske produkter til fly og forsvar i hele verden, stadig er i Grenaa, blandt andet fordi virksomheden kan få det, den har brug for.

- Vi ligger i Grenaa, fordi det var her, fabrikken startede i sin tid. Og vi bliver i Grenaa, fordi vi med placeringen tæt på Århus, og den gode infrastruktur kan skaffe den arbejdskraft – både højtuddannede, faglærte og ufaglærte – vi har brug for, sagde han.

Infrastrukturen er vigtig
En analyse, DI har lavet på baggrund af svar fra mere end 1.800 virksomheder, viser, at de danske virksomheder prioriterer netop lokalt arbejdsmarked, infrastruktur og dialog højt.

DI-analysen "Sådan holder kommunerne på SMV’erne" viser desuden, at 70 procent af de små og mellemstore virksomheder – ligesom Terma - er glade for, hvor de er placeret i dag. Og ikke har mange planer om at flytte.

- Om 20 år har vi stadig produktion i Grenaa. Hvis Danmark altså bliver ved med at købe kampfly. Vi har nemlig et godt samarbejde med Norddjurs Kommune, der tydeligvis har stor interesse i arbejdspladserne. Derudover går sagsbehandlingen væsentligt hurtigere der sammenlignet med Århus kommune, hvor vores hovedkontor ligger, sagde Jens Maaløe, administrerende direktør for Terma.

Terma skal de næste tre år udvide antallet af medarbejdere fra 300 til 500, og her vil infrastrukturen spille en afgørende rolle.

- Motorvejen mellem Århus og Grenaa er afgørende for, hvor mange ansøgninger vi får, sagde Jens Maaløe.

 Kilde: DI Business

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094